ipoteza gheorghe mateevici

Post on 08-Nov-2015

219 Views

Category:

Documents

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Carte

TRANSCRIPT

http://ioncoja.ro/

Prima pagina Despre Cri pe internet Galerie foto CE TE DOARE Contact

http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/de-ce-au-fost-asasinati-ion-antonescu-mihai-antonescu-constantin-piky-vasiliu-si-george-alexianu-care-a-fost-vina-lor/

http://ioncoja.ro/holocaust-in-romania/ipoteza-gheorghe-mateevici/ Ipoteza Gheorghe MateeviciPublicat de Ion Coja n Holocaust, Textele altora pe 28.10.2010 | 3 comentarii23 August 1939 pactul sovieto-german aduce prima victim n gura nesioas a naional-socialismului i a comunismului: Polonia este sfiat, ncepnd cu 1 septmbrie 1939, n dou. Anglia i Frana sunt neputincioase. Iueala cu care se mic armata german, cu armamentul din dotare net superior fa de Anglia i Frana, face ca ntr-un scurt timp o mulime de state din Europa s dispar nghiite de germani.

Avertismentele date de Hitler din anii 1934-37 puterilor de atunci din Europa Anglia i Frana nu sunt luate n seam de ctre conductorii respectivi. Singurul, Stalin, simte primejdia i, ca un bun cunosctor al regulilor francmasonice i sioniste, face pact cu diavolul hitlerist.

Peregrinrile prin lume dup 1906 au fost de mare ajutor pentru el. La Londra devine francmason, sionismul l cunoate din Rusia, cci aici la 1881 T. Hertzl nfiineaz la Odessa organizaia mondial. Stalin tia foarte bine c toi evreii care deineau puterea financiar, economic i politic erau francmasoni i sioniti(. Restul de susintori ai evreimii erau manipulai prin lojile masonice sau prin diverse organizaii secrete i oculte, ca, de exemplu, Ku Klux Klan n America. Lupta K.K.K. mpotriva negrilor a fost dirijat din umbr de evreii care vedeau n negri un pericol enorm, fiindc se adaptau uor condiiilor de via i ajungeau rapid n vrful piramidei sociale. Toat lupta dintre albi i negri este fals i creat de sioniti, pentru a putea domina America, pe care n prezent o conduc. Sectele religioase, rupte din snul bisericii cretine, ajunse la un numr impresionant, sunt tot opera sionismului( mondial.

Sionitii lucreaz n dou feluri: pe fa, prin Congresul Mondial Evreiesc, Joint, sau subteran, pentru a putea pune mna pe puterea Mondial i a-i pune n fruntea neevreilor un conductor de sorginte evreu, recunoscut de cei 7 nelepi ai Sionului, sau de Marele Kahal(.

Cei dou sute milioane de evrei i-au pus n gnd ca cel trziu n anul 2005-2010 s pun mna pe puterea mondial, manipulnd pe neevreii conductori din toate rile lumii, indiferent de ras i religie, care s-au vndut sionismului din prostie sau cu bun tiin. Talmudul( trebuie pus n aplicare ct mai urgent i adus un rege sub steaua lui David care s domine animalele cu chip de om sub forma unor sclavi buni de munc brut i chiar asasinai sub diverse forme (de la foamete, boli incurabile, la rzboaie locale etc.). Ca scopul final s fie atins de cei 7 nelepi, au fost i vor fi sacrificai evreii de mna a II-a, n sensul de a cdea victime neevreilor, pentru a putea demonstra c numai ei au suferit nedrepti.

Exemplu este cel de-al doilea rzboi mondial, unde cteva milioane de evrei au fost lsai s fie exterminai, fie n lagrele naziste, fie n gulagurile sovietice. Comunismul a fost creat de evrei pentru a grbi stpnirea mondial i manipulat n vederea distrugerii oamenilor detepi, a religiilor i a proprietii particulare. Nimic nu este mai ru pentru evrei dect recunoaterea dreptului de proprietate. Proprietarul devine liber i stpn pe soarta sa. S nu uitm c sistemele comuniste de colectivizare au fost create dup sistemele kibuurilor, nfiinate nainte de primul rzboi mondial n Palestina. Lenin i Stalin, iar apoi ceilali conductori comuniti, au creat colectivele i manipularea oamenilor dup sistemul comunist aplicat n Palestina. Numai c kibuurile aveau fa uman pentru evrei, colectivele comuniste avnd scop ndobitocirea oamenilor pn la a deveni roboi. n kibuuri se practica religia mozaic i preceptele Talmudului, n colectivele comuniste nu numai proprietatea era desfiinat, dar i religia, ateismul fiind singura form acceptat de conductorii comuniti.

Al doilea rzboi mondial a fost pus la cale de ctre marele kahal n America, n loja masonic Bnai Brith de la New York, din care fceau parte numai evreii i sionitii. Nimic nu mic n lume fr tiina lor. Acolo s-a hotrt ca o bun parte din evreii din Europa, n general Eskenazi(, s fie sacrificai pentru gloria sionismului mondial. Pentru a ti cum vor fi sacrificai evreii Eskenazi din Polonia, era prezent unul din cei 7 care fcea parte din marele kahal. Evenimentele din Polonia s-au succedat rapid, pe de o parte trupele S.S. au nceput vntoarea evreilor, pe de alt parte, N.K.V.D. deporta i asasina pe evreii care aveau apartenen la sionism. Lucru ce s-a petrecut i n provinciile luate prin rapt de ctre sovietici la 28 iunie 1940, cnd muli evrei au fost deportai de N.K.V.D. ca sioniti i bogtai.

Dup 28 iunie 1940, Marele Kahal a dispus ca cel de-al 7-lea nelept al Sionului s fie scos din Polonia cu orice pre. Singura lui ans de salvare era s treac prin zona ocupat de nemi i s ajung n Transnistria, apoi n Romnia, unde ar fi fost n siguran deplin. n plin rzboi, Anglia i America au cerut Marealului Ion Antonescu, prin Mihai Antonescu, de a-l primi pe acel rabin (unul din cei 7) care era urmrit de Gestapo spre a fi prins de viu i supus la torturi, el fiind trdat de un evreu dintr-un batalion S.S. compus numai din evrei. (s.n.) n 1942 rabinul este adus n Transnistria nsoit de un grup de jandarmi care erau trimii de Constantin (Piki) Vasiliu, comandantul Jandarmeriei Romne, spre a fi adus la Odessa i de acolo la Bucureti, unde a fost cazat la Cimitirul Evreiesc din Bdul Filantropia. Cu aceast ocazie, el a fost cunoscut de ctre Marealul Ion Antonescu, Mihai Antonescu, Gh. Alexianu i gen. Constantin (Piki) Vasiliu. Intervenia de a-l salva pe rabin nu a fost fcut numai de Roosevelt i Churchill, ci i de doamna Kollontay care era n graiile lui Stalin.

Aducerea la Bucureti a rabinului, de fapt haham (nelept), era cunoscut de W. Filderman i Alexandru David afran, rabinul ef al Cultului Mozaic din Romnia i era vizitat deseori de cei doi la Cimitirul Filantropia. Aceste ntlniri se petreceau fie noaptea, fie dimineaa, cnd circulaia era animat. Cimitirul era n permanen supravegheat de poliie. Marealul I. Antonescu i respectase cuvntul dat n faa celor care l rugaser s aib grij de Haham i de evreii care nu au avut de ce crti mpotriva tratamentului la care erau supui n acea grea perioad neagr a Europei, cnd ei erau vnai i dui n lagre de exterminare.

Sute de mii de evrei, att din ar ct i cei deportai n Transnistria, au fost salvai de la moarte, iar Marealul Ion Antonescu i cei fideli lui au cptat un duman: Germania hitlerist. Cum au fost rspltii Marealul Ion Antonescu, Mihai Antonescu, Gh. Alexianu i gen. Constantin (Piki) Vasiliu de ctre marele kahal i cauzele care au dus la asasinarea lor, au fost urmtoarele:

1. Nimeni nu trebuie s cunoasc pe cei care fac parte din cei 7 nelepi ai Sionului, mai ales goi, dar nici evrei, ducnd la exterminarea acestora;

2. Celor patru martiri ai poporului romn li s-au aplicat cuvintele lui Rabbi Sahmun: Celui mai blnd dintre erpi scoate-i ochii, pe cel mai bun cretin ucide-l.3. Sionismul creat pentru Stpnirea Mondial nu va accepta niciodat ca un goi s fie mai nelept sau mai bun fa de un evreu. Aceasta este o crim de neiertat.

Aplicndu-le celor 4 aceste principii, s-au respectat prevederile Talmudice i ale Sionismului Mondial.

Dintre cei ce i-au judecat, majoritatea erau inculi, comuniti, sioniti i francmasoni. Aprarea din oficiu a fost fcut de C. Paraschivescu Blceanu, mare mason, care avea tot interesul s-i condamne, deoarece n urma demascrii francmasoneriei din 1940, aceasta a trebuit s intre n adormire. Toate lojile masonice erau nesate de evrei care erau i sioniti.

Al. Voitinovici, om obscur, dar ambiios, dorind s ajung cineva n P.C.R., afl mai trziu c aceste manevre erau ale sionitilor.

Avram Bunaciu, evreu, era cel care i instiga pe acuzatorii publici i juriu mpotriva celor 4. Evenimentele de la 23 August 1944 s-au petrecut contrar celor prezentate de unii istorici ai notri. Regele Mihai I a fost nconjurat i manipulat de masoni care l-au intoxicat cu zvonuri, fr s tie c acetia erau n slujba sionitilor.

Asasinarea celor 4, abdicarea Regelui Mihai I, soarta Romniei la Yalta au fost dirijate de sioniti.

S nu uitm c preedintele Roosevelt, adept al sionismului mondial, l-a ntrebat pe Stalin ce crede despre sionism. Acesta i-a rspuns c este bun n teorie, dar nu n practic.

Stalin i-a dat seama a II-a oar n via c evreii sunt un pericol pentru omenire, ca i hitleritii.

Dac privim astzi ce se petrece n lume, mai ales n S.U.A., vom vedea c sionismul conduce peste tot, iar popoarele trebuie s i se ncline lui.

Protocoalele nelepilor Sionului se materializeaz ceas de ceas n defavoarea neevreilor. Cele scrise n Talmud, c poporul evreu este popor ales, iar restul de goimi sunt animale, se realizeaz sub ochii notri.

Plecarea masiv a evreilor din Romnia, ncepnd cu 23 August 1944 i chiar mai nainte, s-a datorat Hahamului care era cazat la cimitirul Israelit din Bdul Filantropia. Prin cererile lui fcute ctre cei ae nelepi ai Sionului, Congresul Statelor Unite a fcut tot ce era posibil de a influena cu bani pentru a-i scoate pe evrei din Romnia. Singurul stat unde au supravieuit evreii n Europa a fost Romnia, cu toate c ei au asasinat n 1940 i dup 1944 sute de mii de romni, prin comunism. Sionismul a fcut o experien dur cu romnii, distrugndu-le fiina naional, religia, cultura, fcndu-i sclavi n comunism i continund i acum.

Hahamul a murit acum civa ani n Romnia i este nmormntat la Cimitirul Israelit din Bdul Filantropia din Bucureti. Din aproape n aproape el ar putea fi identificat, ca nume.

Sionismul, ajuns la putere, va distruge ntreg globul. Popoarele i religiile ar trebui s se uneasc mpotriva celor care practic Talmudul.

10 august 2001

Gh. MateeviciNotFelul i cauzele care au dus la asasinarea Marealului Ion Antonescu, Mihai Antonescu, Gheorghe Alexianu i gen. Constantin (Piki) Vasiliu le-am enumerat n lucrarea din 10 august 2001.

Cei care au fost salvai de ctre cei 4 martiri ai neamului romnesc ar putea fi:

1. GUERE Rabinul ef al Varoviei, care era considerat din punct de vedere religios un nelept (haham) i care era n perioada rscoalei evreieti n ghetoul din Varovia i se punea problema stringent de a fi salvat de acolo. n acea perioad avea vrsta de 60 de ani. Nu se cunoate destinaia lui i dac la sfritul rzboiului mai era n via.

2. EMMANUEL RINGELBLUM, istoric talmudist, care a stat ascuns n ghetoul din Varovia pn la nceputul rscoalei. S-a pus problema de a prsi Varovia cu tot materialul documentar privind ghetoul din Varovia din 1940 i pn la plecarea sa ntr-o destinaie necunoscut. Unele zvonuri spun c ar fi fost deportat. Unde? Dup rzboi au aprut multe din mrturiile adunate de Emmanuel Ringelblum i colaboratorii lui n timpul celor 4 ani de ghetou varovian, n Europa i America. Toate mrturiile scrise au fost scoase din Varovia i astzi se afl n biblioteca Talmudic de la New-York.

3. Un al treilea personaj ar putea fi un rabin sau haham necunoscut de ctre evreii din Polonia, dar care trebuia scos din minile hitleritilor i adus n Romnia, fiind unul din cei apte nelepi. Numele lui s-ar putea afla numai dac s-ar cerceta cu atenie arhiva comunitii evreieti din Romnia sau, dac a decedat aici, se poate gsi n arhiva Cimitirului Evreiesc din Filantropia. Se pune problema ce nume a avut n idi sau ivrit, deoarece toi evreii la natere poart dou nume.

4. 10. 2001

Gh. MateeviciDomnului Preedinte al Congresului Mondial Evreiesc,Domnului EDGAR BRONFMAN,Subsemnatul, Gheorghe Mateevici, m-am nscut i am crescut, pn la data de 28 iunie 1940, n Ungheni-Trg, jud. Iai, dat la care Basarabia, Nordul Bucovinei i inutul Hera au fost luate prin RAPT de ctre URSS, n urma Tratatului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939 i cu acordul tacit al Puterilor Aliate din acea vreme, adic Anglia, Frana apoi i SUA. Acest tratat declarat nul de ctre toate rile, este valabil i astzi cu privire la teritoriile mai sus amintite.

V-am expus pe scurt istoria locului meu natal n urma creia prinii mei i eu personal am fost deposedai de toate bunurile mobile i imobile, iar viaa noastr a fost pus n pericol de ctre ornduirea bolevic.

Domnule Preedinte,

Pe data de 29 iunie 1940, fiind n gara Iai, ca refugiat, am vzut cu ochii mei civa ostai care au adus ntr-o ptur trupul unui ofier romn, oprit cu ap clocotit i smoal topit. Din cele spuse de ostai a reieit c moartea lui s-a datorat unui grup de evrei din Ungheni, care, cu glei pline cu ap clocotit i smoal topit, au aruncat peste ofieri i soldai. Din relatrile ostailor a reieit c cei care au condus aceast aciune au fost doi evrei, care deseori veneau n casa noastr, fiind prieteni cu fratele meu cel mai mare. Unul dintre ei era poreclit cinele rou, iar cellalt un evreu i jumtate, numele lor de familie fiind Katz i Weissman. Aceti tineri au acionat sub egida partidului Mimar (Straja) care avea ca lozinc Sionism, Socialism, Iubire de Oameni. Pe ntreg teritoriul Basarabiei, Nordului Bucovinei i inutului Hera, n perioada 28 iunie 2 iulie 1940, bande narmate de evrei au trecut la asasinarea civililor i militarilor fr excepie, tiind c armata romn avea dispoziie s nu riposteze. n total au fost asasinai, dezarmai, dezonorai peste 32.000 de ofieri, subofieri i soldai romni, care apoi au fost predai autoritilor ruse care i-au lichidat. La un bilan fcut pe data de 6 iulie 1940 de ctre autoritile romne a reieit c au fost asasinai 4324 de civili, ca: preoi, nvtori, jandarmi, comisari, ageni fiscali, muncitori i rani asasinai de elementul evreesc din teritoriile ocupate de sovietici. Totodat, bande de evrei narmai au jefuit n sate, trguri i orae pe toi cei pe care i tiau c dein obiecte de valoare.

n anul 1941, familia mea a salvat de la moarte sigur peste 2000 de evrei polonezi, care urmau s plece n lagrele naziste.Tot n acelai an, n timpul rebeliunii legionare, la Bucureti, am inut ascunse timp de 2 zile i 2 nopi familiile Oziac, Katz, Polak, Tannenbaum i Goldenberg. Dup plecarea lor de la noi, un agent de la Sigurana Romn i-a spus tatlui meu c, dac vecinul Popescu afla, noi toi am fi fost mori.

n anul 1948, n baza unei Legi emise de puterea comunist, la propunerea unor deputai din Marea Adunare Naional, n frunte cu tov. Alexandra Sidorovici (soia lui Silviu Brucan, n.n.), s-a solicitat i s-a aprobat sistarea tuturor pensiilor, indiferent de sursa lor: IOVR, Asigurri de Stat, Buget etc.Tatl meu i civa invalizi din primul Rzboi Mondial au fcut un memoriu n care solicitau s li se lase pensiile, acestea fiind unica surs de venit. Dup naintarea memoriului, tata a fost percheziionat de Securitate i arestat n urma unui denun fcut de tov. Katz, salvat de noi de la moarte. Acest lucru l-am aflat n anul 1962, de la familiile Tannenbaum i Goldenberg, care au plecat n aceeai zi n Israel. Iat cum s-au purtat evreii dup 1944 cu romnii care sunt acuzai c i-au omort pe evrei.

n anul 1949, mama mea era directoarea Cminului de orfani, din str. Berthelot nr. 24, din Bucureti. n perioada 15 iunie-15 septembrie, i s-au adus 150 de copii evrei ntre 7 i 15 ani, din URSS, patronai de Organizaia Joint. Aceti copii, fie fetie, fie biei, erau numai piele i os, toi avnd pe mna dreapt imprimat un numr de ordine cptat n lagrele naziste. Dup perioada de 3 luni de zile, cnd au venit reprezentanii Joint, nu au recunoscut copiii, care la aducere erau total dezumanizai. Delegaia Joint a mulumit mamei mele pentru ceea ce a fcut pentru aceti copii, iar n ziarul Universul din acele zile s-a publicat o scrisoare de mulumire.

Domnule Preedinte,

Fa de felul n care s-a purtat familia mea cu toate cunotinele de naionalitate evrei i cum s-a purtat i naiunea romn, n perioada 1941-1944 fa de evrei, nu consider c poporul romn ar fi vinovat de holocaust. Din scurta relatare prezentat reiese clar cine a ridicat primul sabia, mpotriva poporului romn. Aceast atitudine a continuat nentrerupt pn astzi. Nu credei c este momentul ca evreii s cear iertare poporului romn pentru rul pe care l-au cauzat naiunii romne?

Pn la sfritul ostilitilor, un numr de 1.700.000 de ceteni romni au fost asasinai, deportai, exilai din teritoriile ocupate de sovietici, i cu contribuia evreilor din ar i din URSS. Noi credem c este necesar s se termine toat propaganda dus mpotriva naiunii romne (c am fi anti-evrei) i credem c aceast situaie se datoreaz unor evrei din ar i din strintate care au ceva de ascuns.

Noi solicitm ca n presa noastr Comunitatea evreiasc din Romnia s arate numrul de evrei asasinai pe teritoriul actual al Romniei, cu nume, prenume, locul naterii i locul asasinrii. Noi ne tim victimele. Evreii nu i le tiu? De ce nu le dau publicitii? Holocaust au fcut ruii, ucrainenii, polonezii, englezii, ungurii, americanii, toi au fcut ntr-un fel sau altul crime mpotriva naiunii evreieti. De ce nu sunt i aceste naiuni acuzate, numai Romnia i Germania?

Acuzele care se aduc Romniei ascund ceva referitor la soarta ei. Ce se are n vedere cu aceast ar? Ar fi mai bine ca, n schimbul rului care ni s-a fcut, s ajutai naiunea romn, aa cum au declarat muli evrei lucizi. Dar nu se dorete acest lucru, pentru c aa prevede Talmudul?

Cu respect,

Gheorghe Mateevici,

Bucureti, B-dul Elisabeta Nr. 39, sector 5

Comentariul nostru, pe marginea textelor semnate de Gheorghe Mateevici i mai ales n legtur cu ceea ce am numit a fi ipoteza Gheorghe Mateevici:

1. L-am cunoscut pe Gheorghe Mateevici pe la mijlocul anilor 90, la Vatra Romneasc, unde prezena sa a impus imediat prin seriozitate, onestitate, informaie i experien. i prin umor.

2. A confereniat la Vatra Romneasc i a intervenit deseori n discuii pe tema Basarabiei, a suferinelor romneti, a raporturilor dintre romni i evrei, rui etc. A i scris pe aceste subiecte, parte din texte i-au fost publicate, parte au rmas n manuscris. Intenionm s le publicm pe toate.

3. Ipoteza Gheorghe Mateevici a prezentat-o n discuii purtate n cercuri mai restrnse. Considera c se expune astfel unor pericole imense. Era ferm convins c fratele su, fost activist PCR (sau ofier de securitate?), fusese asasinat pentru c aflase identitatea neleptului care trecea neobservat sub aparena de administrator al cimitirului Filantropia. Ciudat este c eu, din alte surse, aflasem c la moartea unui evreu, administrator modest i umil al cimitirului evreiesc Filantropia, au venit s asiste la nmormntare cele mai importante personaliti ale evreimii mondiale, din toate colurile lumii, spre stupoarea serviciilor secrete din Romnia care abia n felul acesta i-au dat seama ct de important fusese persoana n cauz. Am scris despre aceast ciudat ntmplare n cartea Marele Manipulator i asasinarea lui Culianu, Ceauescu, Iorga. Dup aceea l-am cunoscut pe Gheorghe Mateevici i abia cu puin nainte de a muri acesta mi-a ncredinat textul publicat mai sus. Datele din acel text nu aveam cum s le judec eu i am considerat c nu am dreptul s decid eu c sunt sau nu demne de luat n seam.

Ipoteza Mateevici intr n consonan cu acei critici ai Marealului care i reproeaz c a fcut servicii deosebit de mari evreilor din Romnia, nemeritate de acetia i pentru care evreii nici nu au tiut s fie recunosctori. Cu toate acestea, este o ipotez puin verosimil, mai ales n unele detalii ale ei. Ceva-ceva nu este ns exclus s fie adevrat i ea, ipoteza, chiar cu riscul de a nclca restricii talmudice severe, are drept la circulaie public, atta vreme ct arhivele cele mai explicite i mai interesante ne rmn inaccesibile, interzise.

n esen, Gheorghe Mateevici ne propune o explicaie n sine ezoteric a motivelor pentru care Ion Antonescu, Mihai Antonescu, Constantin (Picky) Vasiliu i George Alexianu au fost condamnai la moarte i executai. Putem lua n serios motivaia propus de Gheorghe Mateevici? Evident, n unele detalii, nu puine e drept, colaterale, considerentele expuse n textele sale sunt uor de contestat i chiar de respins. Dar ipoteza propriu-zis, n miezul ei, nu este uor de respins, chiar dac nici argumente suplimentare nu-i putem oferi. Deocamdat, cel puin. Lsm timpului i celor mai informai dect noi s-l infirme ca lumea sau s-l confirme pe onorabilul Gheorghe Mateevici. ndeosebi cu privire la existena (realitatea) pn n zilele noastre a instituiei celor apte nelepi ai Sionului.

Dac lum ct de ct n serios ipoteza Mateevici, riscul nu este altul dect acela de a pune n circulaie nc o legend, adugnd-o la mulimea de poveti, legende, fabulaii i chiar inepii care roiesc n jurul capitolului de istorie numit Holocaustul anilor 1939-1945.

Considerm c, n ciuda aparenelor, ipoteza Mateevici ne ofer totui singura explicaie ct de ct rezonabil a unui detaliu pn azi imposibil de neles: de ce a fost condamnat la moarte i executat George Alexianu? De ce regele Mihai, n ciuda excelentelor relaii cu familia lui George Alexianu, nu a putut face nimic ca s-l salveze? Dac n cazul celorlali trei exist un minim de aparene care au justificat ct de ct nedreapta sentin, pentru condamnarea la moarte, ca criminal de rzboi, a lui George Alexianu nu exist nici o motivaie, nici mcar un pretext, mai ales dac inem seama de decizia tribunalului poporului de la Odesa, decizie pe care tribunalul poporului de la Bucureti a cunoscut-o bine i chiar se refer la ea n textul sentinei capitale. Punem ntrebarea: cum a fost posibil ca la Bucureti justiia comunist s dea o decizie prin care, practic, se punea n dezacord cu modelul director justiia sovietic?! n mod evident, dac lui George Alexianu nu i se putea imputa prestaia sa ca guvernator al Transnistriei, alt vin nu i se mai putea gsi! i, atunci, cui i era necesar dispariia lui George Alexianu? i de ce?

Se pare c Gheorghe Mateevici ne d explicaia O explicaie stupefiant, despre care ne-ar prea bine s ne conving cineva c este nentemeiat pentru simplul motiv c nu exist entitatea celor apte nelepi Ne poate lmuri cineva asupra acestui subiect?

Desigur, unii, fr prea multe argumente, se vor grbi s-i nege orice valoare ipotezei propuse de Gheorghe Mateevici. Le atragem atenia c nu au, moralmente, nici un drept s pronune n public asemenea aprecieri sau obiecii dect dac pn acum s-au nvrednicit s-i prezinte, tot public, prerea cu privire la documentele i mrturiile pe care partea evreiasc a disputei le ascunde n mod sistematic. Cei care au tcut pe acest subiect i n-au sesizat acest aspect att de frapant consider c s-au descalificat ca posibili comentatori ai Holocaustului i ai literaturii produse de acesta. Ei nu au calificarea moral pentru a fi judectori ai unui om de inuta moral a lui Gheorghe Mateevici.

O ultim ntrebare pe care o ridic textul semnat de Gheorghe Mateevici: n trupele naziste SS, vestite prin antisemitismul lor feroce, a funcionat oare un batalion SS compus numai din evrei? De ce este att de puin amintit i deloc comentat aceast mprejurare cu totul neateptat?

Ce i-a mnat n lupt pe acei evrei SS-iti alturi de clii neamului lor? Care a fost soarta acestor SS-iti evrei dup ncheierea rzboiului?

Dup cte tim dar poate c greim!, n trupele aliate (sau romneti) care au luptat mpotriva Germaniei naziste i anti-semite (au luptat, iar sute de mii, milioane dintre militarii acestor trupe au murit) nu a existat nici o formaiune de lupt, nici un batalion sau mcar o companie, alctuit numai din evrei!

*n lipsa documentelor, cele mai multe fiind ascunse cu bun tiin i rea credin, ipotezele n mod firesc risc s devin tot mai fanteziste. Gheorghe Mateevici nu ne propune o limit a fantazrii imposibil de depit. Sunt convins c vor aprea autori i mai inspirai. Dar depun mrturie privind buna credin i onestitatea celui care a fost Gheorghe Mateevici. Cteva cuvinte, mai potrivite i mai la obiect, le voi mprumuta din Romnia liber, din Aldinele domnului Mihai Creang, care, la 30 aprilie 2004, a publicat urmtorul text:

Gheorghe Mateevici In memoriamPe 29 aprilie anul acesta s-au mplinit doi ani de la trecerea n venicie a celui care a fost Gh. Mateevici, membru ARVIS din 11 noiembrie 1997 i Membru de Onoare din martie 2001. A fost ntr-adevr o onoare pentru Asociaia Romn a Victimelor Represiunilor Staliniste s aib ca membru un remarcabil descendent al familiei Preotului-poet Alexei Mateevici, originar din Basarabia, autorul poeziei Limba noastr, care s-a jertfit pentru ntregirea Neamului romnesc participnd n armata romn la luptele din Primul Rzboi Mondial.Nscut pe data de 2 ianuarie 1928 la Ungheni, pe Prut, Gh. Mateevici este nevoit s se refugieze mpreun cu prinii si, Artemon i Larisa Mateevici, n 28 iunie 1940, alturi de sutele de mii de basarabeni, bucovineni i hereni, la vrsta de 12 ani. A fost absolvent al Liceului Gh. Lazr, din Bucureti. Nu cunoatem toat activitatea i pregtirea sa profesional, dar s-a dovedit a fi un bun cunosctor al problemelor de istorie a evenimentelor care au marcat Romnia interbelic i de dup ocuparea Basarabiei de ctre URSS, n 1940. Dar nu era singurul domeniu n care Gh. Mateevici ne-a dovedit de attea ori cunotine temeinice. Am putea spune chiar c avea o vast cultur general pe care a dobndit-o probabil nc din perioada cnd mai putea s ptrund n imensa bibliotec a familiei, din casa printeasc, de pe strada Mreti, din Unghenii si natali. Aceast bibliotec cuprindea peste 10.000 de volume n limbile englez, latin, francez, german, rus i romn.L-am cunoscut trziu pe Gh. Mateevici, prin 1997, la sediul Asociaiei Romne a Victimelor Represiunii Staliniste ARVIS. Avea 69 de ani. De atunci a fost nelipsit de la ntlnirile noastre i neobosit lupttor pentru drepturile refugiailor. mpreun cu el i cu ceilali membri activi ARVIS am avut numeroase discuii, uneori n contradictoriu, dar care au fost de un real folos n elaborarea unui proiect de lege care cuprindea, n final, compensaii bneti, gratuiti pe SNCFR, transport local, metrou, abonamente gratuite Radio/Tv, telefon etc. precum i despgubiri pentru bunurile imobile lsate n Basarabia, Bucovina i inutul Hera.Acest proiect elaborat de ARVIS a stat la baza a dou legi: Legea 189/2000 (completat cu HG 127/2002), prin care refugiaii din teritoriile menionate au primit aceleai drepturi ca i Fotii Deinui Politici (de aceste drepturi beneficiaz acum i persoanele strmutate din Cadrilater), precum i Legea 290/2003 cu privire la despgubirea refugiailor pentru bunurile imobile lsate n Basarabia, Bucovina i inutul Hera.Astzi, toi cei care se bucur de aceste drepturi trebuie s cunoasc faptul c nimic nu a venit de la sine, c a existat un colectiv care a muncit din greu i a luptat voluntar. Dei aceste legi nu satisfac pe deplin dorinele noastre i ale celorlali refugiai, ele reprezint un important pas nainte.Din pcate, Gh. Mateevici a plecat de lng noi la vrsta de 74 de ani i n-a mai apucat s se bucure de drepturile ce i se cuveneau, la obinerea crora i adusese cu prisosin contribuia, i a murit zbtndu-se ntr-o neagr srcie. Un romn cu un suflet curat i o inut nobil. Dumnezeu s-l odihneasc.Dr. Toma Badrus,Preedinte ARVISAcest text a fost preluat din cartea mea Protocoalele KogaIonului, unde apare ca Anexa nr1.

Ion Coja

SIONST, -, sioniti, -ste, s. m. i f., adj. 1. S. m. i f. Adept al sionismului. 2. Adj. Care aparine sionismului sau adepilor lui, privitor la sionism sau la adepii lui. [Pr.: si-o-] Din fr. sioniste.

SIONSM s. n. Micare politic i religioas aprut n rile europene la sfritul sec. XIX, la baza creia st ideea ntemeierii unui stat evreiesc pe teritoriul Palestinei. [Pr.: si-o-] Din fr. sionisme.

Statul ovreiesc sau Cahalul este format, ca toate statele:

1. - din o putere central, a crei autoritate suveran se exercit asupra tuturor iudeilor din lume;

2. - din puteri secundare, subordonate celei dinti i a cror influen este mrginit la ovreii care se gsesc ntr-o singur ar;

3. - din puteri elementare, cunoscute sub numele de Cahale propriu-zise, sau Comuniti israelite, care i au sediul lng Sinagog i a cror aciune se ntinde numai asupra evreilor care locuiesc ntr-un ora sau chiar ntr-o mahala. Toate comunitile unei aceleiai localiti, au ntre ele relaii foarte strnse i delegaii lor se reunesc, o dat pe an, ntr-un Sinod sau Congres jidovesc naional.

*talmd n., pl. ur (cuv. ebr. care nseamn disciplin). O culegere de tradiiun rabinice fcut de 70 de rabin aduna n orau Tiberiada n seculu [!] II dup Hr. i mprit n do: Talmudu din Ierusalim i Talmudu din Babilon. Talmudu nu numa permite, ci chear [!] oblig pe Jidan s fac cel ma mare r posibil cretinilor. Sursa: HYPERLINK "http://dexonline.ro/surse" \o "Dicionaru limbii romneti, 1939" Scriban (1939)

TALMD s.n. Carte care conine interpretarea scolastic a Vechiului Testament, sub raport religios, legislativ, literar i istoric, n spiritul preceptelor religiei mozaice. [Cf. fr. Talmud, ebr. talmud nvtur]. Sursa: HYPERLINK "http://dexonline.ro/surse" \o "Dicionar de neologisme, 1986" DN (1986)

TALMD, talmuduri, s. n. Carte religioas la evrei, care conine un comentariu i o dezvoltare dogmatic a Vechiului testament sub raport religios, legislativ, literar i istoric. Din fr. Talmud. Sursa: HYPERLINK "http://dexonline.ro/surse" \o "Dicionarul explicativ al limbii romne, ediia a II-a, 1998" DEX '98 (1998)

TALMD s. n. Carte religioas iudaic, consemnnd ntreaga tradiie cult, scris ntre sec. III .H i V d. H. Din fr. Talmud. Sursa: HYPERLINK "http://dexonline.ro/surse" \o "Dicionarul explicativ al limbii romne (ediia a II-a revzut i adugit), 2009" DEX '09 (2009) |

AKENZI ( fr.) s. m. pl. Denumire a grupului de evrei stabilii n evul mediu n rile germane, de unde mai trziu au migrat n V i E Europei. Obiceiurile i ritualurile lor (originare din Palestina) se deosebesc de cele ale sefarzilor.

top related