concurs moinesti 2014 regulament_2.pdf

Post on 28-Dec-2015

6 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

ARHIEPISCOPIA ROMANULUI ŞI BACĂULUI INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN BACĂU UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MOINEȘTI PROTOPOPIATUL MOINEȘTI ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ȘTEFAN LUCHIAN” BIBLIOTECA „ȘTEFAN LUCHIAN” MOINEȘTI MOINEȘTI

„UN COPIL BUN PENTRU O LUME MAI BUNĂ”

Concurs județean interdisciplinar

religie – educaţie civică – arte plastice

Ediţia a XI-a MOINEȘTI, 10 MAI 2014

ANEXA 1

2

REGULAMENT DE PARTICIPARE 2014

PRECIZĂRI GENERALE

Concursul interdisciplinar „Un copil bun pentru o lume mai bună” se adresează tuturor elevilor din clasele III-IV, capabili de performanţă în domeniu interdisciplinar religiei-educaţie civică-desen şi are ca scop valorificarea cunoştinţelor şi conduitei moral-religioase, promovarea dragostei, armoniei şi toleranţei între oameni.

Concursul constă în participarea elevilor claselor a III-a şi a IV-a, organizaţi pe grupe de lucru a câte 3 copii, la realizarea unui portofoliu.

Acesta va cuprinde:

fişe de lucru la Religie şi Educaţie civică, rezolvate de elevi în timpul celor 90 de minute destinat concursului;

un desen realizat în creioane colorate şi carioca, după o temă impusă. Concursul va începe la ora 9:00, iar accesul în sala se va face până la ora 8:45. Timpul de lucru pentru rezolvarea sarcinilor va fi de 90 minute.

Evaluarea lucrărilor se va face de către profesori de religie, profesori de desen şi învăţători.

PROGRAMA CONCURSULUI: RELIGIE: Clasa a III-a

- Unitatea de învăţare 1. „ Despre credinţa creştină” - Unitatea de învăţare 5. „ Sfinţii, prietenii copiilor” - Unitatea de învăţare 4. „ Să-L cinstim pe Dumnezeu”

Clasa a IV-a - Unitatea de învăţare 1. „Despre credinţa creştină” - Unitatea de învăţare 4. „Iubirea lui Dumnezeu prin Poruncile Sale” - Unitatea de învăţare 2. „Modele de credinţă în Vechiul Testament”

EDUCAŢIE CIVICĂ: Clasa a III-a

- Unitatea de învăţare 1. „Persoana. Trăsăturile morale ale persoanei” - Unitatea de învăţare 2. „Raporturile noastre cu cei din jur”

Clasa a IV-a - Unitatea de învăţare 1 „Raporturile noastre cu ceilalţi oameni”

DESEN: Clasa a III-a – Ilustrarea printr-un desen în acuarelă, creioane colorate și/sau carioca, a atitudinii creştinului față de semeni. Clasa a IV-a – Realizarea unui desen care să arate respectarea sau încălcarea unuia din drepturile copilului.

ANEXA 1

3

ÎNSCRIEREA LA CONCURS Fiecare profesor de religie poate participa cu cel mult două echipe de nivel (respectiv 2 echipe de clasa

a III-a şi două echipe de clasa a IV-a). Înscrierea elevilor participanţi la Concursul Interdisciplinar Judeţean „UN COPIL BUN PENTRU O LUME

MAI BUNĂ” se va face prin completarea şi trimiterea fișei de înscriere la adresele: fax 0234 362767 – Şcoala „Ştefan Luchian” Moineşti sau e-mail: uncopilbun@yahoo.com, în perioada 28 APRILIE – 7 MAI 2014.

Etapele concursului: 1. Etapa de promovare (ianuarie – aprilie 2014).

În această etapă se va realiza promovarea în școlile gimnaziale din județ a Regulamentului Concursului și postarea unor anunțuri pe site-urile oficiale.

2. Etapa locală (aprilie 2014). La nivelul fiecărei școli se va organiza o selecție a elevilor participanți. Comisiile de evaluare se vor organiza conform Metodologiei-cadru MEN.

3. Etapa județeană (10 mai 2014). Desfășurarea concursului conform programului și evaluarea lucrărilor.

„UN COPIL BUN PENTRU O LUME MAI BUNĂ”

Concurs județean interdisciplinar religie – educaţie civică – arte plastice

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ ŞTEFAN LUCHIAN” MOINEŞTI Str. Zorilor nr. 8, Mun. Moinești, jud. Bacău, tel/fax: 0234/362767. Persoană de contact: Prof. Elena Hereș

E-mail: uncopilbun@yahoo.com Web: http://www.isjbacau.ro/compartiment-curriculum/religie

top related