albumul

Post on 30-Jun-2015

313 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

ALBUM DE FOTOGRAFII

BULGARIA CEHIA ANGLIA ITALIA ROMANIA POLONIA SPANIA

Proiectul multilateral Here we are este finanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Sectorial Comenius, Programul “Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”, Nr de referinţă: 11-PM-617-GJ-ES. Blogul : http://herewearecomeniusproject.blogspot.com/ Obiective: - explorarea patrimoniului istoric şi cultural al fiecărei ţări partenere şi al regiunilor în care sunt şcolile participante;- crearea, dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor în cadrul comunităţilor şcolare;- dezvoltarea abilităţilor de scriere prin intermediul naraţiunii creative; - consolidarea competenţelor TIC la elevi şi profesori; -promovarea colaborării între elevii din şcolile partenere şi între profesorii participanţi la proiect. Sărbătoarea promovată de noi a fost Dragobetele – 24 ianuarie.Produse finale: The Tale Salade – basm de călătoriealbum de fotografii, semne de carte, CD-ul proiectului calendar Comenius, tricouri Comenius

Italia a fost prima ţară în care s-au întâlnit partenerii proiectului Comenius HERE WE ARE. Noi am pregătit o prezentare a şcolii, o broşură şi fotografii pe care le-am trimis copiilor din Bienno. În acelaşi timp am popularizat proiectul pe site-ul şcolii.

În Cehia a fost foarte interesant festivalul tradiţional MASOUST. Toată populaţia satului Lobodice merge pe stradă, au diverse costumaţii pentru a speria iarna şi a grăbi venirea primăverii. Noi am confecţionat şi am trimis mărţişoare pentru toţi elevii şcolii şi pentru elevii celorlalte şcoli partenere.

Aici a fost prezentat parteneriatul “De la Olt la Jiu” care s-a desfăşurat în cadrul proiectului Comenius. S-a analizat postarea activităţilor pe blog, iar noi am trimis postere cu judeţul Gorj.

Am primit invitaţii cu pâine şi sare, colegii noştri s-au îmbrăcat în costume tradiţionale româneşti, am prezentat un spectacol artistic şi i-am însoţit prin şcoală. Un alt produs al proiectului au fost tricourile Comenius pe care le-am oferit partenerilor.

Sărbătoarea tradiţională a englezilor GUY FAWKES a fost sărbătorită şi la noi în şcoală şi am postat pe blogul proiectului activităţile noastre. La întoarcerea de la reuniune am vizionat fotografiile şi apoi am ţinut legătura prin e-mail cu elevii din Anglia.

Bulgaria – întâlnire de proiect

În Bulgaria s-a sărbătorit sosirea primăverii şi Ziua Naţională a Bulgariei. Copiii de la şcoala din Berkovitza au confectionat „martenitze”- snururi impletite din lana alba si rosie. Ne-au trimis şi nouă aceste “martenitze” care sea,mănă foarte mult cu mărţişoarele noastre.

Ultima întâlnire de proiect a fost la şcoala din Belpuig, Spania. Aici a fost analizată toată activitatea desfăşurată, s-au prezentat spectacole cu Jordi. Noi am trimis trandafiri confecţionaţi de elevii claselor I-IV pentru a cinsti sărbătoarea lor tradiţională.

top related