afla unde iti pierzi timpul

of 6/6
  Afla unde iti pierzi timpul  Vaida Bogdan .............. ....................................

Post on 19-Jul-2015

9 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

.............. ....................................

Afla unde iti pierzi timpulVaida Bogdan

.............. ....................................

Citeam mai demult o statistica privind principiul Pareto conform careia 20% din timpul petrecut la lucru este utilizat in sarcini importante iar 80% din restul timpului pe sarcini de rutina sau cu valoare mica. M-am gandit sa verific asta.

Cum afli unde iti pierzi timpulAcum am sa te invat cum sa faci un sondaj asupra utilizarii timpului pentru a reduce din obiceiurile inutile care iti ocupa viata. Tehnica ceasului Ia un ceas cu alarma si pune alarma sa sune la fiecare 30 de minute. Cand suna alarma te opresti din ceea ce faci si notezi pe o foaie la ce lucrai sau cum pierdeai vremea.

.............. ....................................

Tehnica schimbarii sarcinii La orice lucrezi, in momentul in care iti schimbi sarcina (fie ca treci de la un proiect la altul sau de la un site la altul), noteaza-ti sarcina veche impreuna cu timpul petrecut la ea. Rescuetime Daca iti petreci majoritatea timpului la calculator, Rescuetime iti ofera avantajul automatizarii. Nu mai trebuie sa-ti notezi ce si cat ai lucrat pentru ca programul va face asta pentru tine. Alege una din metode si aplic-o pentru 3 zile.

.............. ....................................

Dupa 3 zileVei observa cum se formeaza niste tipare. La mine au aparut urmatoarele: imi verific mailul de 20 de ori pe zi (din cauza ca am un program care imi arata ca am primit un mail si dau click sa vad despre ce e vorba) stau pe Facebook o ora pe zi (in mai multe reprize de cate 5-10 minute) cand verific stirile sau citesc niste articole am tendinta sa dau click pe alte adrese si sa-mi petrec timp si acolo

.............. ....................................

Ce poti sa faci?Primul pas l-ai facut deja. Stii unde iti petreci timpul si care sunt sarcinile pe care le lungesti. Ce trebuie sa faci acum nu este sa le elimini ci doar sa diminuezi timpul acordat sarcinilor care iti mananca timp. De exemplu eu mi-am pus 2 reguli: Mailul verificat de 2 ori pe zi (11 si 17) Facebookul tot de 2 ori pe zi Timp de 30 de zile am adaugat 2 sarcini in lista: verifica mailul si facebookul. Cand le-am facut, gata! Adio mail, adio Facebook! Rezultatul?

.............. ....................................

Daca imi verificam de 20 de ori mailul si pierdeam inca o ora pe Facebook ce credeti ca sa intamplat dupa ce mi-am impus sa ma ocup de ele doar de doua ori pe zi? Mi-am injumatatit timpul petrecut la ele!

Daca ti-a placut materialul, si doresti sa primesti un ghid exclusiv despre Cum sa castigi o ora pe zi si inca 3 bonusuri: Cea mai buna tehnica de automotivare, Creste-ti puterea de concentrare instant! si Poti sa faci munca a 30 de oameni?, intra pe http:// www.castigatimp.ro si scrie-ti adresa de mail in casuta din dreapta.