9mai 2015

4
Razboiul Razboiul s-a dus ca o apa Ca un cosmar a trecut Razboiul sapat cite-o groapa In fiecare la inceput O groapa pentru un tata Si pentru frate o groapa Spuneti-mi oameni,cite vieti? O groapa o sa incapa? Razboiul a trecut ca o para Ca un virtej in toi Razboiul sapat cite-o tara In fiecare din noi O tara pentru iubire Si pentru durere o tara Spuneti-mi oameni,cite vieti? Mai pot intr-o tara sa moara? Razboiul a zburat ca un vint Ca un dezastru mare Razboiul a sapat cite-un pamint In inima la fiecare Pamint pentru oameni, Pamint pentru stele Spuneti-mi oameni,citi vor mai cade Pe pamintul inimii mele?

Upload: lilka-schiopu

Post on 12-Jan-2016

1 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

mai

TRANSCRIPT

Page 1: 9mai 2015

Razboiul

Razboiul s-a dus ca o apa Ca un cosmar a trecutRazboiul sapat cite-o groapaIn fiecare la inceputO groapa pentru un tataSi pentru frate o groapaSpuneti-mi oameni,cite vieti?O groapa o sa incapa?

Razboiul a trecut ca o paraCa un virtej in toiRazboiul sapat cite-o taraIn fiecare din noiO tara pentru iubireSi pentru durere o taraSpuneti-mi oameni,cite vieti?Mai pot intr-o tara sa moara?

Razboiul a zburat ca un vintCa un dezastru mareRazboiul a sapat cite-un pamintIn inima la fiecarePamint pentru oameni,Pamint pentru steleSpuneti-mi oameni,citi vor mai cadePe pamintul inimii mele?

Page 2: 9mai 2015

Razboiul-procletul Războiul procletulPe veci ne-a luatMie-Parintii,Surorile,Mintile,Fratiorul,Bratele,Verilor,Verile,ToamneleIernile,Si primaverileIar verisoarelorCopilelorRumenul,Sclipirilor,

Serialele,iubirileMosilor-satenilorHoldele,poenileCintecul,doinirile Sirul amintirilorRazboiul procletulPe toti ne-a pradat.Nimic n-a crutat.Nici tata, nici mamaNici soara, nici frateNici casa, nici masaNici multe de toateLasind doar cenusaSi schije-n ogorSi rani ce si astazi,Cumplit ne mai dor.

Ostasii victoriei

Cu ochi de focCa albastrimea zariiSe inalta eiAi Patriei eroi,Caci izvorasc Din orice colt ai tariiInvingatoriIn marele razboi.

Ei vin din cimpuri Cimpuri fara numeEi vind din nordDin sud,din rasaritCa o luminaPeste soare-apuneCa un torent de fierDe neoprit.

Ei vin ca ploaia Peste tarna caldaEi vin ca vintulPeste mari suflindEi vin ca soimiiIn virtej de-asalturiCu peptulGura mortii astupind

Ei vin din neguriSi din bolti cu soareEi vin din maguriSi din scrum topitEi vin din pormiDin spice si din floarePe drumul de victorie croit

Ei urcă-n inimi,Urcă-n conștiință,Cu-acel biletDe gloanțe-nsămînțat,Pe care-i scris De Patrie, credințăȘi lunta sfîntăCe aici s-a dat.

Ei toti, prin noi,Intr-un simbol se-nalta,Ce are-ntruchipareSi cuvintIn viu tumultDe pace si de viata, - Drapel de înfrațirePe pamint.

Page 3: 9mai 2015

Omule frumos la suflet

Omule frumos la sufletCu sfînt licăr de izvor,Viața ta e-un larg răsufletSub ist cer nemuritor.

Gîndirile-ți aripate,Născătoare de lumini,Mi te poartă în departeSpre a viselor grădini.

Omule măreț în faptă,Demiurg de vremuri noi,Către –o lume mult mai dreaptă,Treci prin foc, furtuni și ploi.

La icoana țării noastreAi alese rugăciuni:Zările să-i fie-albastreDe-adevăr și-nțelepciuni.

Omule bogat de doruri,De trecutul baladesc,Mare ești fără favoruri,Domn cu Suflet Ștefănesc.