999725021 ro platformă pliabil doka k · pdf fileplatforma pliabilă doka k în detaliu...

56
Tehnica Cofrajelor 10/2005 RO 999725021 Informaţii pentru utilizator Instrucţiuni de montaj şi utilizare Platform ă pliabil ă Doka K 9725-201-01

Upload: doanngoc

Post on 04-Feb-2018

222 views

Category:

Documents


1 download

TRANSCRIPT

Page 1: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor

10/2005

RO999725021

Informaţii pentru utilizatorInstrucţiuni de montaj şi utilizare

Platformă pliabilă Doka K

9725-201-01

Page 2: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

2 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Tehnica Cofrajelor

Introducere

© by Doka Industrie GmbH, A-3300 Amstetten

Page 3: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

3999725021 - 10/2005

Cuprins Pagina

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K Introducere

Tehnica Cofrajelor

Indicaţii generale pentruutilizare corespunzător domeniului de aplicaţie specificat.............................. 4Indicaţii pentru siguranţă ................................................................................ 5Descrierea produsului..................................................................................... 6Platforma pliabilă Doka K în detaliu................................................................ 8Domenii de utilizare......................................................................................10Schelă de lucru cu cofraj ..............................................................................11Schelă de lucru fără cofraj............................................................................ 12Planificarea utilizării......................................................................................13Procesul de montaj.......................................................................................14Ajustarea lungimii şi soluţii pentru colţuri......................................................16Platformă din console individuale .................................................................19Privire de ansamblu a tuturor variantelor de agăţare ...................................20Sisteme de agăţare conice...........................................................................22Sisteme de agăţare cu buclă ........................................................................28Exemple din practică ....................................................................................30Schelă de protecţie/ Generalităţi ..................................................................32Schelă de protecţie / Schelă de interceptare................................................34Schelă de protecţie / Schelă de interceptare de acoperiş ............................35Schelă de protecţie/ Acoperiş de protecţie ...................................................38Protecţia laterală frontală..............................................................................39Securitatea muncii pe şantier .......................................................................40Podirea deschizăturilor din pereti .................................................................41Trecerea peste etaje ....................................................................................42Nivelul al doilea de lucru...............................................................................45Mutarea platformei........................................................................................46Căţărarea cu platforma pliantă K..................................................................47Platformă pliabilă K ca bază de montare pentru schelele de faţade ............48Planificarea cofrării cu Tipos ........................................................................49Oferte de servicii Doka .................................................................................50

Privire de ansamblu asupra produselor...................................................51

Page 4: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

4 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Tehnica Cofrajelor

Indicaţii generale pentruutilizare corespunzător domeniului de aplicaţie specificat● Aceste informaţii pentru utilizator (Instrucţiuni de

montare şi utilizare) se adresează personalului care lucrează cu sistemul/produsul Doka descris şi conţin indicaţii pentru montare şi utilizare corespunzător domeniului de aplicaţie al sistemului descris.

● Produsele Doka vor fi utilizate exclusiv conform Informaţiilor Doka pentru utilizator sau altor documentaţii tehnice elaborate de firma Doka.

● Instrucţiunile tehnice de funcţionare, Indicaţiile pentru siguranţă şi Indicaţiile pentru încărcare trebuie considerate şi respectate cu exactitate . Nerespectarea acestora poate duce la accidente şi pagube.

● Abaterile de la acestea sau utilizările în afara domeniului de utilizare specificat impun o verificare statică specială, instrucţiuni suplimentare de montaj la client şi acordul prealabil al firmei Doka.

● Clientul trebuie să se asigure , că este în posesia Informaţiilor pentru utilizator puse la dispoziţie de firma Doka (Instrucţiuni de montare şi utilizare)şi că au fost transmise utilizatorului final.

● Pentru folosirea şi utilizarea produselor noastre în condiţii tehnice de siguranţă trebuie respectate reglementările în vigoare ale autorităţilor competente pentru protecţia muncii din statele respective precum şi alte reguli pentru siguranţă speciale actualizate.

● Imaginile prezentate în această documentaţie reprezintă, în parte, situaţii de montaj şi de aceea nu sunt întotdeauna complete din punct de vedere al tehnicii siguranţei muncii.

● Starea tehnică perfectă a materialului trebuie verificată de către client înainte de utilizare. Trebuie excluse de la utilizare piesele avariate, deformate şi cele slăbite datorită uzurii, coroziunii sau putrezirii.

● Utilizaţi ca piese de schimb doar piese originale Doka.

● Combinarea sistemelor noastre de cofrare cu cele ale altor producători implică pericole şi impune o verificare separată.

● Toate persoanele care lucrează cu produsul respectiv trebuie să fie familiarizate cu conţinutul acestui document şi cu indicaţiile pentrusiguranţă incluse.

● Persoanele care nu pot să studieze acest document, sau care au dificultăţi în studiul acestuia vor fi instruite şi iniţiate de către client.

● Clientul trebuie să se asigure că montarea şi demontarea, mutarea şi utilizarea produsului corespunzător domeniului de aplicaţie specificat sunt dirijate şi supervizate de către persoane specializate şi instruite.

Page 5: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

5999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Indicaţii pentru siguranţă

Simboluri În acest document se utilizează următoarele simboluri:

DiverseNe rezervăm dreptul la modificări în decursul dezvoltării tehnice.Toate dimensiunile sunt date în cm, în măsura în care nu se specifică altfel.

● Sistemele/produsele Doka trebuie astfel montate, încât să fie preluate în siguranţă toate încărcările!

● Stabilitatea tuturor elementelor de construcţie şi a unităţilor trebuie asigurată în fiecare fază de construcţie!

● Trebuie asigurate spaţii de lucru de maximă siguranţă la utilizarea cofrajelor (ex. pentru montare şi demontare, pentru lucrări de reconstrucţie şi la transport, etc.). Totodată spaţiile de lucru trebuie să fie accesibile în siguranţă.

● Respectaţi presiunea admisiblă a betonului proaspăt. Vitezele prea mari de betonare duc la supraîncărcarea cofrajelor, la încovoieri mari existând pericolul de rupere.

● Executaţi operaţiunea de decofrare numai în condiţia în care betonul prezintă o rezistenţă suficientă şi în baza deciziei unei persoane responsabile.

● La decofrare, nu desprindeţi ansamblul elementelor cu macaraua. Utilizaţi accesorii corespunzătoare ca de ex. pene de lemn sau uneltele de îndreptat.

● La decofrare, nu periclitaţi stabilitatea construcţiei, a schelei sau a elementelor de cofraj!

● Respectaţi toate regulamentele în vigoare privind transportul cofrajelor şi schelelor. În plus, este obligatorie utilizarea mijloacelor de ridicare furnizate de firma Doka.

● Îndepărtaţi elementele libere sau asiguraţi-le împotriva căderii!

● Toate elementele de construcţie trebuie depozitate în siguranţă, cu respectarea indicaţiilor speciale ale firmei Doka din capitolele respective ale acestui document Informaţii pentru utilizatori!

● Indicaţii suplimentare pentru siguranţă sunt prezentate în capitole separate!

● Aplicaţii eronate prezentate în fiecare capitol din acest document sunt doar exemple bazate pe date din experienţa noastră îndelungată.

Indicaţie importantă Nerespectarea poate cauza defecţiuni de funcţionare sau pagube materiale.

Atenţie/ AvertizareNerespectarea poate avea ca efect chiar şi afectarea gravă a sănătăţii sau pagube materiale grave. .

Instrucţiuni Acest semn indică faptul că utilizatorul trebuie să execute anumite operaţii.

Verificarea vizuală Acest semn arată că lucrările efectuate se vor controla prin verificare vizuală.

IndicaţieAtrage atenţia asupra unor indicaţii speciale necesare pentru utilizare.

Page 6: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor6 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Descrierea produsului

Programul cuprinzător de platforme prefabricate pentru orice domeniu de utilizarePlatformele pliabile Doka K sunt platforme prefabricate pentru schele, uşor de montat, pentru utilizare ca:● Schele de lucru conform EN 12811-1● Schele de protecţie conform DIN 4420-1 şi ÖNORM

B4007Acestea sunt livrate pliate, economisind astfel spaţiu.Pe şantier se depliază rapid cu ajutorul unui mâner, se ridică cu macaraua şi se fixează în punctele de suspendare pregătite.Piese de completare practice uşurează munca pe şantier iar improvizaţiile scumpe devin astfel inutile.

Acestea sunt avantajele Platformei pliabile Doka● Capacitate de încărcare mare până la 600 kg/m2 -

clasa de încărcare 6.● Planificare simplă a platformelor cu lungimi de 3,00

sau 4,50 m.● Platformă de compensare 3,00 m pentru ajustarea

lungimilor şi soluţii de colţ – cu balustradă integrată dintr-o bucată.

● Puncte de agăţare cu macaraua retractabile garantând o suprafaţă de lucru plană şi sigură a platformei – evitând astfel accidente prin împiedecare datorită pieselor proeminente.

● Durată mare de viaţă datorită execuţiei robuste, a podinelor lustruite şi a construcţiilor din oţel zincate.

● Frontal, dulapii pentru podine sunt protejaţi de un profil de oţel.

● Cofraj căţărător K - funcţie completă de căţărare prin completarea cu puţine piese Doka standard în scopul utilizării ca un cofraj căţărător basculant.

● Prelungirea sprijinirii şi platformă suspendată - ca piese componente ale sistemului pentru podirea golurilor dintre etaje şi pentru efectuarea în siguranţă a lucrărilor de retuşare.

● Podirea golurilor în pereţi şi a celor pentru ferestre.● Prelungirea montantului pentru balustradă K şi plasa

de protecţie – pentru completarea şi asigurarea funcţiei de interceptare de pe acoperiş.

● Montantul lateral pentru balustradă T – pentru ridicarea rapidă şi sigură a balustradei la capătul platformei.

● Două variante de agăţare pentru adaptarea la situaţia specifică de pe şantier:- Sistemul de agăţare conic- Sistemul de agăţare cu buclă

● Deplasarea pe înălţime în sus şi în jos a planului platformei cu ajutorul grinzii suspendate K2 cu 0,50 m şi 1,00 m.

● Volum redus de depozitare şi transport.

Page 7: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

7999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Page 8: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor8 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Platforma pliabilă Doka K în detaliu

Dimensiunile de sistem:

● se montează rapid pentru utilizare● Lungimea platformei poate fi selectată în funcţie de

necesitate: - 3,00 m (2 console)- 4,50 m (3 console)

● Punctele de agăţare au întotdeauna aceeaşi distanţă în raster de 1,50 m

Este posibilă agăţarea cu con şi cu buclă Printr-o simplă dotare ulterioară a platformei pliabile Doka K cu capul de suspendare K-ES (Z) platforma este pregătită pentru agăţarea cu buclă.

Puncte pentru agăţarea de macara● punctele pentru agăţarea de macara retractabile

garantează o suprafaţă de lucru plană şi sigură- fără piese proeminente

Fixarea şpraiţurilor● Sunt integrate în platformă mufele de racordare

pentru fixarea şpraiţurilor.

9725-351-01

212

184

121

108

5 53

9725-217-01Z

punctul frontal pentru agăţarea de macara

punctul din spate pentru agăţarea de macara

A platforma pliabilă Doka KB mufa de racordareK spraiţL bulon cu piuliţă stea

9725-218-01 9725-219-01

9725-406-01

A

B

K

L

Page 9: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

9999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Transportul, stivuirea şi depozitareaPlatformele pliabile Doka K sunt premontate şi pot fi transportate şi depozitate simplu în formă pliată – neexistând pericolul alunecării.

Ambalarea optimă compactă permite un volum redus de transport şi o bună utilizare a spaţiului de încărcare a camionului -● 84 metri liniari de platforme pliabile Doka K per trailer

Aceasta înseamnă:- 28 platforme pliabile Doka K 3,00m

● 94,5 metri liniari de platforme pliabile Doka K per remorcă de camionAceasta înseamnă:- 21 platforme pliabile Doka K 3,00m +- 7 platforme pliabile Doka K 4,50m

Stive cu 7 platforme pliabile K

a ... 234,0 cmb ... 221,0 cmc ... 32,3 cm

A grindă înălţime 10 cm

9725-307-01

a

b

cA

Page 10: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor10 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Domenii de utilizareProgramul de fabricaţie pentru platforme prefabricate cuprinzând şi Platforma pliabilă K îndeplineşte cerinţele conform normelor EN 12811-1, DIN 4420 Teil 1 (partea

1) şi ÖNORM B4007 respectiv a Ordonaţei privind protecţia muncitorilor constructori (Bauarbeiterschutz-verordnung).

Clasificarea pe grupe conform EN 12811-1

Schelă de lucru

Schelă de protecţie

Clasa de încărcare2

Clasa de încărcare3

Clasa de încărcare4, 5, 6

Pentru lucrări de întreţinere, în special pentru lucrări de curăţare a faţadelor

De ex. pentru lucrări de tencuieli şi stucaturi, lucrări de acoperire în strat, de rostuire sau de

reparaţii, ca platformă de armare sau de betonare în construcţiile cu beton armat.

De obicei pentru lucrări de zidărie şi de tencuieli, pentru faianţare sau lucrări în piatră naturală cât şi pentru lucrări de montaj greu.

Numai pentru lucrări care nu necesită depozitare de materiale de construcţie sau

componente pe podine.

Nu este permis manevrarea materialului depozitat pe podină cu unelte de ridicat şi nu se

depozitează pe suprafaţa podinei.

Materialele de construcţie şi componentele pot fi manevrate cu utilaje de ridicat şi depozitate

pe suprafaţa podinei.

Condiţie:În cazul depozitării de material pe suprafaţa

podinei, trebuie să rămână liberă o suprafaţă de trecere de 0,20 m.

Condiţie:În cazul depozitării de material pe suprafaţa

podinei, trebuie să rămână liberă o suprafaţă de trecere de 0,20 m.

Încărcare utilă admisibilă: 150 kg/m2 Încărcare utilă admisibilă: 200 kg/m2

Încărcare utilă admisibilăclasa de încărcare

4300 kg/m2

5450 kg/m2

6600 kg/m2

şi încărcarea parţială a suprafeţeiÎncărcarea reală este compusă din masa

materialului depozitat şi din masa persoanelor. Masa pentru o persoană trebuie calculată la

100 kg.

Încărcarea reală este compusă din masa materialului depozitat şi din masa persoanelor.

Masa pentru o persoană trebuie calculată la 100 de kg.

cu cofraj fără cofraj

9725-353-01 9725-354-01

schelă de interceptare schelă de interceptare de pe acoperiş acoperiş de protecţie

9725

-356

-01

9725-357-01 9725-355-01

Page 11: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

11999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Schelă de lucru cu cofrajH (încărcare orizontală) şi V (încărcare verticală) se referă la încărcările din locurile de agăţare. Aceste încărcări acoperă toate cazurile de utilizare.

Stabilitatea construcţiei, respectiv a tuturor părţilor componente ale construcţiei, trebuie controlată pe baza acestor date.

* Atenţie la poziţia pe înălţime a platformei pliabile K – raportat la marginea superioară a plafonului. Vezi capitolul "Variante de agăţare"

Fixarea şpraiţurilor (detaliul A):

Cofrajul sprijinit pe platforma pliabilă

Cofrajul sprijinit pe plafonul etajului

Cofrajul pe platforma pliabilă cu ancorarea cofrajului şi consolă cofraj

căţărător

Clasa de încărcare 2 (greutate utilă în raport cu suprafaţa 150 kg/m2 pe platforma pliabilă şi pe platforma de betonare).Lăţimea maximă a platformelor de betonare 1,20 m.

agăţare con de agăţare cârlig de suspendare ES* con de agăţare cârlig de

suspendare ES* con de agăţare

H = 14,0 kNV = 24,0 kN

H = 14,0 kNV = 18,0 kN

H = 14,0 kNV = 24,0 kN

H = 14,0 kNV = 18,0 kN

H = 36,0 kNV = 20,0 kN

compensarea lungimilor 1,00 m 0,75 m 1,00 m 0,75 m nepermisă

platformă suspendată permisă nepermisă permisă nepermisă permisăÎnălţime de cofrare 3,00 m 3,00 m 5,50 m 4,00 m 3,75 m

Viteza vântului până la 55km/h (corespunde UVV pentru macarale). Posibil până la o înălţime de cofrare de 4,00 m, la o reducere a vitezei vântului la 45 km/h.La viteze mai mari ale vântului, respectiv după fiecare încheiere a lucrului sau după întreruperi mai lungi ale lucrului, trebuie luate măsurile conform coloanelor alăturate (legătura cu cofrajul interior sau ancorarea).

Vă rugăm respectaţi informaţiile pentru utilizator "Cofrajul căţărător Doka K".

B Fixarea rigidă a cofrajului pe platforma pliabilă (11kN)C Ancorare rigidă (14 kN)

A

9725-334-01 9725-335-01

A

9725-336-01

A

B

C

Atenţie!Şpraiţuri pe platforma pliabilă:➤ Poziţionaţi doar în axul consolei➤ Se fixează doar în mufele de racordare

prevăzute şi ➤ doar cu buloane cu piuliţă stea (D) .

Este interzisă tija de ancorare 15,0 mm!9725-337-01

D

Page 12: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor12 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Schelă de lucru fără cofrajH (încărcare orizontală) şi V (încărcare verticală) se referă la încărcările din locurile de agăţare. Aceste încărcări acoperă toate cazurile de utilizare.

Stabilitatea construcţiei, respectiv a tuturor părţilor componente ale construcţiei, trebuie controlată pe baza acestor date.

1) Vezi şi capitolul "Privire de ansamblu a variantelor de agăţare".2) Compensările de lungime peste 1,00 m se vor executa doar cu platforma de compensare 3,00m.

varia

nte

de a

găţa

re1)

con de agăţareancoraj expandabil 15,0 + con agăţare cu colier 15,0con de agăţare 15,0 pentru izolaţie de până la 11 cm (puterea de izolare până la 6 cm)con de agăţare 15,0 pentru izolaţie de până la 11 cm (puterea de izolare până la 11 cm)cârlig de suspendare ESancoră frontală 30kN 15,0profil de agăţare AK/EStablă de suspendare AK/ES

H = 9,2 kNV = 9,2 kN

H = 16,2 kNV = 16,0 kN

H = 25,0 kNV = 26,0 kN

clasa de încărcare 2greutatea utilă

în raport cu suprafaţa150 kg/m2

clasa de încărcare 3greutatea utilă

în raport cu suprafaţa200 kg/m2

clasa de încărcare 4greutatea utilă

în raport cu suprafaţa300 kg/m2

clasa de încărcare 5greutatea utilă

în raport cu suprafaţa450 kg/m2

clasa de încărcare 6greutatea utilă

în raport cu suprafaţa600 kg/m2

compensarea lungimilor 1,00 m 2,50 m 2) 0,00 m 1,50 m 2) 0,00 m 1,00 m 0,75 m 0,50 mdeplasarea în înălţime cu grinda suspendată K2în jos -1,00 m -1,00 m -1,00 m -1,00 m -1,00 m -1,00 m nepermisă nepermisăîn sus +1,00 m +0,50 m +1,00 m +0,50 m +0,50 m nepermisă nepermisă nepermisă

execuţia colţurilor posibilă cu platformă de compensare 3,00 m sau cu podină din dulapi

Execuţia colţurilor (nr. art. 580473000) este permisă doar cu platforma pliabilă A sau cu

Reducerea în perimetrul colţurilor la clasa de încărcare 4

Montajul şi utilizarea platformei pliabile A modelul pentru colţuri vezi Circulara

Tehnică Nr. 494 (12/2000)

Page 13: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

13999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Planificarea utilizăriiPunctele de agăţare au întotdeauna aceeaşi distanţă în raster de 150 de cm (distanţa de la margine 75 cm) şi simplifică astfel planificarea şi montajul pe şantier.

1) ... distanţa între axe a punctelor de agăţare2) ... dimensiunile nominale ale platformelor

* ... Compensarea reală a lungimii este cu 5 cm mai mare decât dimensiunea indicată în sistem.

platforma pliabilă K 3,00m platforma pliabilă K 4,50m

A platforma pliabilă K 3,00mB platforma pliabilă K 4,50mC platforma de compensare 3,00mD soluţie de construit pe şantier

9725-385-01

15072.5 72.5

295

1)

A

9725-386-01

445

72.5 72.5150 1501) 1)

B

9725-325-01

A

A

A

D

D

B

B

A

A

C

C

C

15 - 75

180 450 250* 300

75 150 150 150400

150 150

450

15

180

300

50*

300

180

150

150

150

180

300

300

150

150

7575

75

75

200

7575

75

2)

2)

1) 1) 1)

1)1)

1)

1)

1)1)

1)

2)

2)2)

2)2)

Page 14: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor14 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Procesul de montaj

Individualizarea platformelor➤ Platformele stivuite se ridică cu macaraua sau cu

stivuitorul de pe vehicolul de transport şi se depun pe o suprafaţă plană, consolidată.

➤ Cablul ridicare cu 4 fire se fixează în punctele frontale pentru agăţarea în macara şi în spate în etrierele suplimentare de agăţare în macara (C) .

Amplasarea montanţilor➤ Depliaţi montantul (D) . Când se atinge opritorul, se

ridică şi se permite blocarea.

Fixarea macaralei➤ Etrierul de agăţare în macara se scoate din

adâncitură, se fixează cablul de ridicare cu patru fire (E) (de ex. lanţul cu patru fire Doka 3,20 m) şi se ridică platforma pliantă.

Deplierea barei de comprimare

Montarea barei verticale➤ Bara verticală (I) se pliază în sus şi se fixează prin

introducerea etrierului de blocare (G) .➤ Etrierul de blocare se asigură cu ajutorul etrierului de

siguranţă (F) împotriva unei deschideri neintenţionate.

Astfel platforma pliabilă K este pregătită pentru utilizare.

☞ Agăţaţi doar platforme individuale în acest mod.

9725-223-01C

9725-405-01

D

9725-403-01

E

Atenţie!După deblocare, bara de comprimare pendulează în jos!➤ Bara de comprimare (H) se fixează cu mâna.➤ Abia apoi se ridică etrierul roşu de siguranţă

(F) şi se trage până la opritor etrierul de blocare.

➤ Bara de comprimare se coboară încet cu mâna.

9725-226-02

F

H

G

9725-226-03

I

F

G

Page 15: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

15999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Agăţarea platformei pliabile KValabil pentru toate sistemele de agăţare cu con:➤ Ridicaţi platforma pliabilă cu cablul de ridicare cu

patru fire.

În cursul ridicării, etrierele de agăţare în macara din faţă sunt ridicate şi deschid astfel siguranţa de ridicare.

➤ După agăţarea platformei pliabile în conul de agăţare, cablul de ridicare cu patru fire este descărcat.

Etrierele de agăţare în macara cad în jos în poziţia iniţială şi asigură astfel automat platforma împotriva ridicării.

Poziţia asigurată = etrierul pentru agăţarea în macara pe acelaşi plan cu podina.

9725

-418

-01

9725

-249

-01

Page 16: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor16 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Ajustarea lungimii şi soluţii pentru colţuri

cu platforma de compensare 3,00 mAceastă platformă prefabricată, pliabilă, permite compensarea rapidă a lungimilor până la 2,50 m şi formarea colţurilor.Alte caracteristici sunt:● Durata mare de viaţă datorită execuţiei robuste şi a

montanţilor pentru balustradă din oţel.

Dimensiunile de sistem:

Transportul, stivuirea şi depozitareaPlatformele de compensare premontate pot fi transportate şi depozitate simplu în stare pliată.Capacităţile de depozitare şi de transport sunt utilizate astfel în mod optim datorită densităţii mari de ambalare şi a dimensiunilor ideale.

Menţiune:Depozitaţi stive de platforme doar pe suprafeţe plane, consolidate.

Stivă cu 10 platforme de compensare 3,00 m

Pregătirea platformei1) Ridicaţi montantul şi lăsaţi să se fixeze la un unghi

de 15°.În această formă platforma de compensare poate fi utilizată ca podină pentru colţuri.

2) Deschideţi balamaua.În aceasta formă platforma poate fi utilizată ca podină de compensare.

Puncte de fixare în macara integrate permit mutarea sigură a platformei de compensare cu un cablu de ridicare cu patru fire.

balamaua deschisă balamaua închisă

9725-208-01

9725

-352

-01

188

15°15°160

116

343

300

88

105

62

A grindă înălţime 10 cm

9725-286-01

A

110

17.2

169

9725-207-01

1

2

9725-224-01

Page 17: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

17999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Adaptarea lungimii➤ Platforma de compensare 3,00 m se aşează central

peste perimetrul de compensare.

Accesul la platformă➤ Platforma de compensare 3,00 m se aşează central

peste perimetrul de compensare.Balamaua din faţă repliată.

b ... 86 cm

Soluţie pentru colţ➤ Aşezaţi platforma de compensare 3,00 m peste

zona colţului.Balamaua din faţă repliată.

c ... 15 până la 75 cmd ... 75 cme ... min. 130 cmf ... min. 90 cm

☞ Respectaţi compensările de lungime maxime a în funcţie de aplicaţia individuală.Vezi capitolul:● Schelă de lucru cu cofraj● Schelă de lucru fără cofraj● Schelă de protecţie

☞ Respectaţi atât compensările maxime ale lungimilor cât şi ajustarea lungimilor.

9725-298-01a

9725-297-01

b

☞ Suprapunere minimă de 20 cm!

9725-296-01

c

d

e

f

Page 18: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor18 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Cu dulapiCompensarea lungimii şi platforma de colţ pot fi realizate şi cu dotarea de pe şantier.

Adaptarea lungimii

Construcţia podinei:➤ Aplicaţi dulapi pentru podine min. 20/5 cm.

Suprapunere minimă de 75 cm!

Construcţia balustradei cu un etrier montant pentru balustradă:➤ Se fixează etrierul montant pentru balustradă de

protecţia laterală a platformei pliante cu câte 2 cuie de 28x65.

➤ Scândurile pentru balustradă se introduc min. 15/3 cm în etrierul montant pentru balustradă şi se fixează cu câte 2 cuie de 28x65.Suprapunere minimă de 15 cm!

Balustrada fixată direct cu cuie:➤ Fixaţi scândurile pentru balustradă de min. 15/3 cu

câte 2 cuie de 28x65 de fiecare parte.Suprapunere minimă de 15 cm!

Soluţie pentru colţ

c ... 15 până la 75 cmd ... 75 cme ... min. 130 cmf ... min. 90 cm➤ Acoperiţi zona colţurilor cu dulapi pentru podine de

min. 20/5 cm! Suprapunere minimă de 20 cm.➤ Fixaţi scândurile pentru balustradă de min. 15/3 cu

câte 2 cuie de 28x65 de fiecare parte.Suprapunere minimă de 15 cm!

A Dulapul pentru balustradă se fixează cu un etrier montant balustradă sau cu câte 2 cuie de 28x65

☞ Respectaţi compensările de lungime maxime a în funcţie de aplicaţia individuală.Vezi capitolul:● Schelă de lucru cu cofraj● Schelă de lucru fără cofraj● Schelă de protecţie

9725-206-01

A

a

Etrierul montant balustradă poate fi utilizat ca şi la ajustarea lungimii.

9725-247-01

c

d

e

f

Page 19: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

19999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Platformă din console individualePermite alegerea liberă a oricărei distanţe între console sau a lungimilor platformelor pentru construcţia platformelor de compensare (de ex. sub 3,0 m) şi a formelor speciale în zona colţurilor.

A platforma pliabilă KB dulapi pentru podine de min. 20/5 cm (pe şantier)C dulapi pentru balustrade min. 15/3 cm (pe şantier)D ţeavă pentru eşafodaj 48,3 mmE racord cu buloane 48mm 50F element de cuplare orientabil 48mm

Lăţimea max. de influenţă per consolă 1,50 m.

☞ La acest tip de construcţie a platformei se vor respecta următoarele aspecte:● Dulapii pentru podine şi scândurile pentru

balustrade se vor înşuruba cu consolele pliabile K.

● Între consolele pliabile K şi ţevile pentru eşafodaj se va realiza o contravântuire în cruce corespunzătoare.

Mai multe detalii despre montarea contravântuirii în cruce şi a podinei găsiţi în instrucţiunile de montaj şi de utilizare pentru "Cofrajul căţărător Doka K".

9725-424-01

A

C

D

B

F

E

Page 20: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor20 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Privire de ansamblu a tuturor variantelor de agăţare

Sisteme de agăţare conice

Agăţare în beton

fără izolaţie (agăţare standard)

fără izolaţie (variantă cu ancoră frontală)

la izolaţii de până la 11 cm

loc de agăţare obţinut ulterior prin găurire

sisteme de agăţare obţinute ulterior prin fixarea pe placa de beton

fără izolaţie respectiv la izolaţii de până la 11 cm

la izolaţii respectiv lucrări premergătoare zidăriei de 10 până la 30 cm

9725-216-01

părţi componente irecuperabile părţi componente recuperabile

tijă în zigzag 15,0 teacă de etanşare 15,0/5cm )

con betonare 15,0/5cm

tija de ancorare 15,0 lungime cca.

20 de cmPlacă Super 15,0 con de agăţare

15,0/5cm

sau sau sau

ancoră cu placă 15,0/16cm teacă de etanşare S 15,0/5cm placă de montaj cu cuie 15,0

părţi componente irecuperabile părţi componente recuperabileancoră frontală 30kN/15,0 con cui 15,0 con înşurubare 30kN/15,0

părţi componente irecuperabile părţi componente recuperabile

tijă în zigzag 15,0 teacă de etanşare 15,0 pentru izolaţii de până la 11cm

con de agăţare 15,0 pentru izolaţii de până la 11cm

şurub con betonare RD 28

sau ev. suplimentarancoră cu placă 15,0/16cm placă poziţionare RD 28

părţi componente irecuperabile părţi componente recuperabile

ancoraj expandabil 15,0 tija de ancorare 15,0 teavă instalare ancoraj con agăţare cu colier 15,0

parte componentă recuperabilăProfil de suspendare AK

parte componentă recuperabilăProfil de agăţare AK

Page 21: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

21999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Sisteme de agăţare cu buclăPentru agăţarea platformei pliabile K, de fiecare cap de agăţare trebuie să fie montat un cap de suspendare K-ES (A) .1) Se montează capul de suspendare K-ES în capul de

agăţare al platformei pliabile K.2) Se montează bolţul de siguranţă ES.

3) Se asigură prin răsucirea clichetului.

Suspendarea în tavanul din beton

fără izolaţie (agăţare standard)

sisteme de agăţare obţinute ulterior prin fixarea pe placa de beton

fără izolaţie respectiv la izolaţii de până la 11 cm

la izolaţii respectiv lucrări premergătoare zidăriei de 10 până la 30 cm

Agăţare pentru beton aparentConul pentru betonul aparent 15,0 5cm este deosebit de indicat pentru proiecte cu beton aparent, la care este necesară o imagine unitară a găurilor de ancorare respectiv de agăţare.

La proiectele la care se utilizează acest tip de agăţare, trebuie contactat un tehnician Doka.

Rezultat vizibil:

Imagine unitară, regulată a găurilor de ancorare respectiv de agăţare.

parte componentă irecuperabilăcârlig de suspendare ES

2 bucăţi per loc de agăţare

parte componentă recuperabilătablă de suspendare ES

1 bucată per loc de agăţare

parte componentă recuperabilăprofil de agăţare ES

1 bucată per loc de agăţare

1

2

9725

-333

-01

☞ Indicaţie de siguranţă:Utilizarea conului pentru betonul aparent rămâne limitată la locurile de agăţare amplasate până la 80 de cm sub marginea superioară a betonului. Motivul îl constituie capacitatea portantă redusă datorită adâncimii de înşurubare mai reduse a tijei de ancorare de pe partea cu astereala.

situaţie de ancorare imagine în beton

A con pentru betonul aparent 15,0 5cmB ancoră cu placă bilaterală 15,0mmC armătură

A C

B

Tr635-202-01

Tr63

5-20

1-01

Page 22: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor22 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Sisteme de agăţare conice

Situaţia de suspendare la agăţări cu con:

a ... axa conului la cantul superior al podinei 6,5 cm

Agăţare în beton – fără izolare (agăţare standard)Unelte necesare:● cheie de comutare 1/2"● cheie pentru con-betonare 15,0 DK

Punctul de suspendare-pregătirecu găurirea asterelii➤ Găurire ø=18 mm în astereală (poziţie conf. planului

proiectului).➤ Ancora cu placă, sau tija în zigzag (A) se roteşte în

conul de betonare (C) până la opritor.➤ Tija de ancorare 15,0 (F) (lungime cca. 20 cm) se

introduce prin orificiul din asterelă, se roteşte şi se fixează cu placă Super 15,0 (G) .

Menţiune:Conurile de betonare se livrează cu teci de etanşare 15,0 5cm (D) . La fiecare utilizare se folosesc teci de etanşare noi!

➤ Avertizare! Privind o lungime de înşurubare insuficientă a pieselor componente (de ex. a ancorei cu placă sau a tijei în zigzag) în conurile de betonare precursoare. Aceasta poate duce, în cazul unei utilizări ulterioare, la o capacitate portantă redusă şi la cedarea locului de agăţare – şi ca urmare se pot produce pagube materiale şi vătămări corporale.

➤ Piesele de construcţie se vor înşuruba până la opritor. Se va respecta dimensiunea menţionată până la marcaj pe ancora cu placă, respectiv tija în zigzag.

➤ Asiguraţi-vă că piesele componente ale viitoarelor suspendări corespund aceleeaşi acoperiri cu beton

➤ Conul de betonare precursor nu se va utiliza ca mufă de legătură.

➤ Prindeţi tija în zigzag respectiv ancora cu placă, de armătură, cu cablu de solidarizare. Acest lucru împiedică desprinderea la betonare şi în cazul vibraţiilor.

➤ Utilizaţi doar piese de ancorare aprobate.Nu sudaţi şi nu încălziţi tijele de ancorare, în caz contrar pericol de rupere!

☞ Pe piaţă se găsesc şi conuri şi accesorii pentru acoperirea cu beton de 2 cm.Este vorba de următoarele articole:● con de agăţare 15,0 Art.-Nr. 581970000● con betonare 15,0 Art.-Nr. 581698000● teacă etanşare 15,0 Art.-Nr. 581989000● teacă etanşare S 15,0 Art.-Nr. 581696000Realizarea locului de agăţare se face conform indicaţiilor pentru conul de agăţare 15,0/5cm.Totuşi se va avea grijă în special, să nu apară amestecuri de elemente de construcţii cu acoperiri diferite cu beton (vezi indicaţiile de avertizare de mai sus)!

a

9725

-249

-01

E armătură longitudinală şi etriere de blocare min. ø 8 mm, distanţă max. 15 cm.

1 cm distanţă între marcaj (G) şi con.

9725-398-01

G

1.0

Page 23: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

23999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Punctul de suspendare-pregătireFără găurirea asterelii (când de ex. Grinzile-Doka sau profilele elementelor cadru se află direct în spatele poziţiei punctului de suspendare-pregătire).➤ Conul de betonare (C) se fixează de astereală cu

ajutorul plăcii de montaj cu cuie 15,0 (H) (poziţie conf. planul proiectului).

➤ Ancora cu placă, sau tija în zigzag (A) se roteşte în conul de betonare până la opritor.

Menţiune:Conurile de betonare se livrează cu teci de etanşare 15,0 5cm (D) . La fiecare utilizare se folosesc teci de etanşare noi!

Înaintea betonării➤ Se vor controla încă odată punctele de suspendare-

pregătire şi cele de agăţare.

Locul de agăţare

➤ Conul de betonare împreună cu placa de montaj cu cuie 15,0 se deşurubează cu cheie de comutare 1/2" şi cu cheia pentru conul betonare 15,0 DK.Prin montaj atent şi demontare fără forţare placa de montaj cu cuie 15,0 se poate refolosi.

➤ Conul de agăţare 15,0 (I) se roteşte până la opritor şi se strânge cu cheia de comutare 1/2".

Tija în zigzag 15,0

d ... min. 16,0 cma ... 74,0 cm (la acoperirea cu beton pe ambele părţi de 5 cm)

Ancoră cu placă 15,0/16cm

a ... 26 cm (la acoperirea cu beton pe ambele părţi de 5 cm)

E armătură longitudinală şi etriere de blocare min. ø 8 mm, distanţă max. 15 cm.

1 cm distanţă între marcaj (G) şi con.

La utilizarea plăcii de montaj cu cuie 15,0 vă recomandăm utilizarea tecii de etanşare S 15,0 5cm.Aceasta are un capăt în formă de trompetă care îmbunătăţeşte etanşeitatea legăturii.

9725-410-01

G

H

1.0

➤ Avertizare Privind lungimea de înşurubare insuficientă a conurilor de agăţare. Capacitatea portantă astfel redusă poate duce la cedarea locului de agăţare - şi ca urmare se pot produce pagube materiale şi vătămări corporale.

➤ Nu amestecaţi niciodată tipurile de piese pentru acoperiri cu beton diferite – acest lucru duce la lungimi de înşurubare insuficiente.

➤ Înşurubaţi totdeauna piesele componente până la limită.

Rezistenţa betonului la prima încărcare:min. 10 N/mm2 (100 kg/cm2)

9725-411-01

I

a

d

a

9725-425-01

Page 24: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor24 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Agăţarea în beton în condiţii de încărcare redusă

Ancora frontală 30kN 15,0 este verificată cu proba de tip.

Montarea ancorei frontale➤ Conul cui 15,0 (A) se bate pe astereală (poziţie conf.

planul proiectului).

➤ Ancora frontală (C) se împinge pe conul cui ...

➤ Ancora frontală se leagă de armătură cu cablu de solidarizare.Acest lucru împiedică desfacerea la betonare şi vibraţii.

După decofrare➤ Conul cui 15,0 (A) se va îndepărta de pe locul de

ancorare.

a ... acoperire cu beton 4,0 cmb ... adâncimea de montare 11,5 cm

Montarea conului de înşurubare 30kN/15,0Unelte necesare:● cheie de comutare 1/2"● prelungitor 11cm 1/2"➤ Conul de înşurubare 30kN/15,0 (F) se înşurubează

până la opritor.

Refolosirea punctului de suspendare – protecţie anticorozivă îndelungată *În cazul utilizării unei ancore frontale nezincate "Standard" 30 kN/15,0, se poate obţine o protecţie anticorozivă de durată a punctului de atârnare prin efectul electrochimic al unui dop zincat montat ulterior.* Patent european EP 1 045 087Domeniu de utilizare:în special la construcţia de poduri:● piloni● structuri portantePentru acele locuri de agăţare, unde se vor realiza peste ani lucrări de asanare a construcţiei.

☞ Pentru utilizarea ca schelă de lucru fără cofraj până la clasa de încărcare 3.

Atenţie la poziţia inelului de etanşare (B) !

☞ În cazul în care este necesar din punct de vedere static, se va monta armătură suplimentară (D) .

9418

-203

-01AB

9418

-204

-01

DC

9418-205-01

a

b

A

9418-207-01

F

Page 25: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

25999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Agăţare în beton – izolare până la 11 cmUnelte necesare:● cheie de comutare 1/2"● cheie de comutare 3/4"● cheie universală pentru con betonare 15,0/20,0

Punctul de suspendare-pregătirecu găurirea asterelii➤ Găurire ø=30 mm în astereală (poziţie conf. planului

proiectului).➤ Ancora cu placă sau tija în zigzag (A) se roteşte în

conul de atârnare 15,0 pentru izolaţie până la 11cm (C) .

➤ Şurubul pentru conul de betonare Rd28 (F) se introduce prin orificiul asterelii, se roteşte în con şi se strânge.

Menţiune:Conurile de agăţare 15,0 pentru izolaţie de până la 11cm se livrează cu teacă de etanşare (D) La fiecare utilizare se folosesc teci de etanşare noi!

Punctul de suspendare-pregătireFără găurirea asterelii (când de ex. Grinzile-Doka sau profilele elementelor cadru se află direct în spatele poziţiei punctului de suspendare-pregătire).➤ Placa de poziţionare Rd28 (H) se fixează pe

astereală (poziţie conf. planul proiectului).➤ Conul de agăţare 15,0 se înşurubează pentru o

izolaţie de până la 11cm (C) pe placa de poziţionare Rd28.

➤ Ancora cu placă, sau tija în zigzag (A) se roteşte în conul de betonare până la opritor.

Menţiune:Conurile de agăţare 15,0 pentru izolaţie de până la 11cm se livrează cu teacă de etanşare (D) La fiecare utilizare se folosesc teci de etanşare noi!

E armătură longitudinală şi etriere de blocare min. ø 8 mm, distanţă max. 15 cm

0,5 cm distanţă între marcaj (G) şi con.

9725-412-01

0.5

F

E armătură longitudinală şi etriere de blocare min. ø 8 mm, distanţă max. 15 cm

0,5 cm distanţă între marcaj (G) şi con.

9725-413-01

0.5

H

Page 26: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor26 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Înaintea betonării➤ Se vor controla încă odată punctele de suspendare-

pregătire şi cele de agăţare.

Locul de agăţare

➤ Placa de poziţionare Rd28 se desface cu cheia de comutare 1/2".La montarea cu grijă şi demontarea fără forţare placa de poziţionare Rd28 se poate refolosi.

➤ Şurubul pentru conul de betonare Rd28 (F) se roteşte până la opritor cu cheia de comutare 1/2".

d ... min. 16,0 cm

Dimensiunea a (grosimea peretelui)

Loc de agăţare obţinut ulterior prin găurire

în pereţi de beton

cu ancoraj expandabil 15,0 + con agăţare cu colier 15,0

a ... adâncimea găurii min. 200 mmh ... 6,5 cm

Piesele suplimentare pentru realizarea locului de agăţare:● Aparat de precomprimare B, compus din

- 1 buc. cilindru cu piston cu cap concav- 1 buc. pompă hidraulică manuală- 1 buc. montant de presiune- 1 buc. geantă de tansport

● ţeavă instalare ancoraj în piatră● cheie tijă ancorare 15,0/20,0● placă Super 15,0● burghiu pentru piatră ø=37 oder 38 mm

➤ Avertizare Privind lungimea de înşurubare insuficientă a conurilor de agăţare. Capacitatea portantă astfel redusă poate duce la cedarea locului de agăţare - şi ca urmare se pot produce pagube materiale şi vătămări corporale.

➤ Nu amestecaţi niciodată tipurile de piese pentru acoperiri cu beton diferite – acest lucru duce la lungimi de înşurubare insuficiente.

➤ Înşurubaţi totdeauna piesele componente până la limită.

tija în zigzag 15,0 92,5 cmancoră cu placă 15,0/16cm 44,6 cm

Rezistenţa betonului la prima încărcare:min. 10 N/mm2 (100 kg/cm2)

9725-414-01F

a

d

A ancoraj expandabil 15,0 (ancorajul pierdut)B tija de ancorare 15,0C con agăţare cu colier 15,0

Înainte de utilizare, luaţi în considerare neapărat instrucţiunile de montare pentru "Ancorajul expandabil 15,0" şi "Conul de agăţare cu colier 15,0"!

a

9725-393-01

h

A CB

Page 27: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

27999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

sisteme de agăţare obţinute ulterior prin fixarea pe placa de beton

fără izolaţie respectiv la izolaţii de până la 10 cm

cu tablă de suspendare AK

a ... 60,0 cmb ... min. 16,0 cm

la izolaţii respectiv lucrări premergătoare zidăriei de 10 până la 30 cm

cu profil de agăţare AK

a ... 113,0 cmb ... min. 16,0 cmc ... max. 30,0 cm

A tablă de suspendare AKB izolaţie max. 10 cmC ancora Expres Doka 16x125mm

Capacitatea portantă minimă pentru legături cu dibluri (aceste forţe apar concomitent):Forţă de tracţiune: ≥ 5,0 kNForţă transversală: ≥ 9,2 kNde ex.: Ancora Expres Doka 16x125 mmCondiţie: beton C20/25(rezistenţa la presiune ≥25 N/mm2)

Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de montare pentru Ancora Expres Doka 16x125mm!

Propunere de montare la zidărie de cărămidă:Nu se montează cărămidă în zona de agăţare. Demontarea se poate face în acest caz din interior.

➤ Înaintea desfacerii ancorei Expres sau a diblurilor se va asigura, că platformele au fost îndepărtate deja din locurile de agăţare!

9725-387-01

AC

ab

B

9725-202-01

A profil de agăţare AKB izolaţieC zidărie de mascareD ancora Expres Doka 16x125mm

Capacitatea portantă minimă pentru legături cu dibluri (aceste forţe apar concomitent):Forţă de tracţiune: ≥ 5,0 kNForţă transversală: ≥ 9,2 kNde ex.: Ancora Expres Doka 16x125 mmCondiţie: beton C20/25(rezistenţa la presiune ≥25 N/mm2)

Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de montare pentru Ancora Expres Doka 16x125mm!

Propunere de montare la zidărie de cărămidă:Nu se montează cărămidă în zona de agăţare. Demontarea se poate face în acest caz din interior.

➤ Înaintea desfacerii ancorei Expres sau a diblurilor se va asigura, că platformele au fost îndepărtate deja din locurile de agăţare!

9725-416-01

AD

C

a

c

b

B

9725-419-01

Page 28: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor28 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Sisteme de agăţare cu buclă

Suspendarea în tavanul din beton – fără izolaţii (agăţare standard)Cârligul de suspendare ES Doka corespunde normelor DIN, EN şi ÖNORM. Alte execuţii cu buclă se vor verifica din punct de vedere static.Variantele de ancorare conform DIN 4420-3 se pot utiliza asemănător.

a ... min. 50 cmb ... min. 13,0 cmc ... 17,5 cmd ... 9,0 până la 10,0 cme ... 8,0 cmf ... 4,0 cm

sisteme de agăţare obţinute ulterior prin fixarea pe placa de beton

fără izolaţie respectiv la izolaţii de până la 10 cm

cu tablă de suspendare ES

a ... 60,0 cmb ... min. 16,0 cmc ... 7,7 cm

A Cârlig de suspendare ES

☞ Cârligelor de suspendare nu li se va modifica forma (îndoire, deformare etc.)!

Rezistenţa betonului la prima încărcare:min. 10 N/mm2 (100 kg/cm2)

9725-417-01

A

a

d

c

e

ff

b

A Tablă de suspendare ESB Izolaţie max. 10 cmC Ancora Expres Doka 16x125mm

Capacitatea portantă minimă pentru legături cu dibluri (aceste forţe apar concomitent):Forţă de tracţiune: ≥ 5,0 kNForţă transversală: ≥ 9,2 kNde ex.: Ancora Expres Doka 16x125 mmCondiţie: beton C20/25(rezistenţa la presiune ≥25 N/mm2)

Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de montare pentru Ancora Expres Doka 16x125mm!

Propunere de montare la zidărie de cărămidă:Nu se montează cărămidă în zona de agăţare. Demontarea se poate face în acest caz din interior.

➤ Înaintea desfacerii ancorei Expres sau a diblurilor se va asigura, că platformele au fost îndepărtate deja din locurile de agăţare!

9725-389-01

AC

a

b

c

B

9725-420-01

Page 29: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

29999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

la izolaţii respectiv lucrări premergătoare zidăriei de 10 până la 30 cm

cu profil de agăţare ES

a ... 113,0 cmb ... min. 16,0 cmc ... max. 30,0 cmd ... 7,7 cm

A profil de agăţare ESB izolaţieC zidărie de mascareD ancoră expres 16x125mm

Capacitatea portantă minimă pentru legături cu dibluri (aceste forţe apar concomitent):Forţă de tracţiune: ≥ 5,0 kNForţă transversală: ≥ 9,2 kNde ex.: Ancora Expres Doka 16x125 mmCondiţie: beton C20/25(rezistenţa la presiune ≥25 N/mm2)

Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de montare pentru Ancora Expres Doka 16x125mm!

Propunere de montare la zidărie de cărămidă:Nu se montează cărămidă în zona de agăţare. Demontarea se poate face în acest caz din interior.

➤ Înaintea desfacerii ancorei Expres sau a diblurilor se va asigura, că platformele au fost îndepărtate deja din locurile de agăţare!

9725-415-01

AD

C

a

c

b

d

B

9725-421-01

Page 30: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor30 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Exemple din practică

Page 31: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

31999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Page 32: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor32 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Schelă de protecţie/ Generalităţi

* Compensările de lungime peste 1,00 m se vor executa doar cu platforma de compensare 3,00m.

Posibilităţi lărgite de utilizare prin deplasări pe înălţime

Deplasări pe înălţime cu grindă suspendată K2Grinda suspendată K2 permite deplasarea pe înălţime a platformei pliabile de la axa de suspendare:● în sus cu 0,50 m resp. 1,00 m● în jos cu 0,50 m resp. 1,00 mAceastă variabilitate a înălţimii sporeşte substanţial posibilităţile de utilizare a platformelor pliabile Doka pentru schele de interceptare de pe acoperiş şi pentru schele de interceptare.

Platforma înălţatăÎn cazul tavanelor montate mai jos, ca de ex. la construcţia mansardelor:● pentru a îndeplini condiţiile schelelor de interceptare

de pe acoperiş● sau pentru a obţine un nivel optim de lucru.

Modificare a înălţimii cu 1,00 m în sus

Respectaţi dimensiunea minimă de excavare de 30 cm!În caz de nevoie se vor amplasa dulapi pentru acoperirea deschizăturii dintre podină şi perete.

clasa de încărcare 2 (greutate utilă în raport cu suprafaţa

150 kg/m2)

agăţareposibile toate variantele de suspendare

sunt posibile toate variantele de

suspendare cu excepţia tablei de

suspendare AK/EScompensarea lungimilor 1,00 m 2,50 m*Deplasarea în înălţime cu grinda suspendată K2în jos -1,00 m -1,00 mîn sus +1,00 m +0,50 m

execuţia colţurilorFormarea colţurilor posibilă cu platformă de compensare 3,00 m sau cu podină din

dulapi.

A grinda suspendată K2B cap de suspendare ES

9725-225-01

A

B

clasa de încărcare 2 3 4în raport cu suprafaţa 150 kg/m2 200 kg/m2 300 kg/m2

compensarea lungimilor

+ 0,50 m în sus până la 2,50 m

până la 1,50 m 0 m

+ 1,00 m în sus până la 1,00 m 0 m 0 m

A grinda suspendată K2B cap de suspendare ESC dulapD bulon cu piuliţă stea

9725-281-01

+0.50 m

+1.00 m

A

B

9725

-280

-01

D

C

Page 33: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

33999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Platforma montată mai josMontarea mai jos a platformei pliabile este utilă pentru obţinerea unui nivel optim la lucrările de cămăşuire sau tinichigerie. Rasterul de 0,50 m permite o adaptare optimă a înălţimii.

Deplasare pe înălţime cu 0,50 şi 1,00 m în jos

Cale scurtă de excavare de 15 cm datorită înălţimii scăzute a etrierului.

Montajul

Execuţia montării – Platforma montată mai jos➤ Se va demonta mai întâi placa de fixare (F) şi se va

pune deoparte.➤ Sabotul de agăţare K2 (E) se va monta în poziţia

dorită.

➤ Grinda suspendată K2 se va poziţiona şi se va asigura împotriva căderii.

➤ Cu macaraua se va introduce platforma pliabilă în cârligul sabotului de agăţare K2.

➤ Platforma pliabilă se va asigura cu bolţuri de siguranţă (G) împotriva ridicării.

➤ Placa de fixare (F) se va monta astfel, încât tabla lungă să intre în sprijinul consolei.

Toate celelalte montaje – pentru platforma montată mai sus – se vor executa corespunzător!

clasa de încărcare 2 3 4în raport cu suprafaţa 150 kg/m2 200 kg/m2 300 kg/m2

compensarea lungimilor

până la 2,50 m

până la 1,50 m

până la1,00 m

A grinda suspendată K2

➤ Grinda suspendată K2 (A) se va asigura împotriva desprinderii involuntare cu dorn de siguranţă (E) !

punctele de fixare pentru nivel-0,50 m -1,00 m +0,50 m +1,00 m

A grinda suspendată K2B Cap de suspendare ES sau Sabot de agăţare A (şuruburi

incluse)E sabot de agăţare K2 (inclus în poz. A)F placă de fixare (inclusă în poz. A)

9725-382-01

-0.50 m -1.00 m

A

9725-422-01

A

E

9725

-404

-03

E

F

A

9725

-404

-04

E

F

A

9725

-404

-01

B

E

F

A

9725

-404

-02

B

E

F

A

9725-359-01

9725

-360

-01

EF

E

9725

-362

-01

G

9725-364-01

9725

-365

-01F

F

Page 34: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor34 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Schelă de protecţie / Schelă de interceptare

Poziţionare normală fără reglaj pe verticală

a ... 185 cmb ... 213 cmf ... 95 cm

Reglaj pe verticală cu grindă suspendată K2

a ... 210 cmb ... 237 cmd ... înălţimea etajului max. 400 cme ... max. 100 cm

Altă posibilitate de utilizareCu sabotul de agăţare A (model din ianuarie 1994) este posibilă şi agăţarea cu conuri.

Detaliu cu sabot de agăţare A:

înălţimea de cădere h dimensiunea c

conform DIN max. 3,0 m min. 1,30 mconf. Ö-Norm B 4007 resp. Ordonanţa pentru protecţia muncitorilor din construcţii

max. 4,0 m min. 1,50 m

9725-350-01

b

a

c

h

f

înălţimea de cădere h dimensiunea c

conform DIN max. 3,0 m min. 1,30 mconf. Ö-Norm B 4007 resp. Ordonanţa pentru protecţia muncitorilor din construcţii

max. 4,0 m min. 1,50 m

A grinda suspendată K2

9725-349-01

b

a

c

h

e

d

A

9725-282-01

Page 35: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

35999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Schelă de protecţie / Schelă de interceptare de acoperiş

fără modificare a înălţimii conf. DIN 4420-1

a ... înălţimea streşineih ... max. 1,50 m

Domenii de utilizare

Exemplu de măsurarePentru stabilirea dimensiunii max. h (podina sub cantul streşinii).Norma: înălţimea streşinii a = 0,80 mRezultate (posibilităţi):● platformă pliabilă standard conf. Domeniului (W)

h = max. 0,70 m sau● platformă pliabilă cu prelungire a montantului pentru

balustradă K conf. domeniului (X) h = max. 1,40 m

cu modificare a înălţimii conf. DIN 4420-1

a ... înălţimea streşineih ... max. 1,50 m

Domenii de utilizare

Exemplu de măsurarePentru stabilirea dimensiunii max. h (podina sub cantul streşinii).Norma: înălţimea streşinii a = 0,80 mRezultate (posibilităţi):● Platformă pliabilă cu grindă suspendată K2 conf.

domeniului (Y) h = max. 0,90 m sau

● Platformă pliabilă cu grindă suspendată K2 şi prelungire a montantului pentru balustradă K conf. domeniu (Z) h = max. 1,50 m

A prelungirea montantului pentru balustradă K

☞ ● La utilizarea montantului pentru balustradă K – egalizare de lungime max. 1,00 m

● Respectaţi dimensiunea minimă de excavare de 30 cm!

dimensiunea a [m]

h [m

] (p

odină

sub

cant

ul s

treşi

nii)

W platformă pliabilă standardX cu prelungire a montantului pentru balustradă K

9725-370-01

a

h

A

9725-101

0.8

1.0

1.2

1.4

0.6

0.9

1.1

0.7

0.5

1.3

1.5

0.40.10 0.2 0.3 0.4 0.5 0.6 0.7 0.8 0.9 1.0 1.1 1.2 1.3

W

X

A prelungirea montantului pentru balustradă KB grinda suspendată K2

☞ ● La utilizarea montantului pentru balustradă K – egalizare de lungime max. 1,00 m

● Respectaţi dimensiunea minimă a excavaţiei de 15 cm!

dimensiunea a [m]

h [m

] (p

odină

sub

cant

ul s

treşi

nii)

Y platformă pliabilă cu grindă suspendată K2Z cu grindă suspendată K2 şi prelungire a montantului pentru

balustradă K

9725-371-01

a

h

A

B

9725-102

0.8

1.0

1.2

1.4

0.6

0.9

1.1

0.7

0.5

1.3

1.5

0.40.10 0.2 0.3 0.4 0.5 0.6 0.7 0.8 0.9 1.0 1.1 1.2 1.3

Y

Z

Page 36: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor36 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Schelă de interceptare de pe acoperiş conf. Önorm B 4007

a ... min. 60 cm

A prelungirea montantului pentru balustradă K

☞ ● La utilizarea montantului pentru balustradă K – egalizare de lungime max. 1,00 m

● Respectaţi dimensiunea minimă a excavaţiei de 15 cm!

9725-423-01

a

A

Page 37: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

37999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Prelungirea montantului pentru balustradă KPrelungirea montantului pentru balustradă K lărgeşte mult domeniul de utilizare a platformei pliabile K pe schela de interceptare de pe acoperiş (vezi diagramele din capitolul "Schelă de protecţie / Schelă de interceptare de acoperiş").

la platforma de compensare 3,00m

Montajul➤ Se vor monta balustradele platformei de

compensare 3,00 m:Se fixează de la sine la atingerea opritorului.

➤ Se fixează chingile pentru macara.➤ Platforma de compensare 3,00 m (E) cu rezerve

egale se aşează pe ambele platforme pliabile poziţionate la colţ. (Fixarea suplimentară nu este necesară).

➤ Prelungirea montantului pentru balustradă K (A) se va împinge la maxim în traversa balustradei platformei pliabile.

➤ Ţevile pentru eşafodaj (B) se vor monta în dispozitivele de închidere rapidă ale prelungirilor montanţilor pentru balustradă. Se vor fixa cu pană.

➤ Ţevile pentru eşafodaj din colţuri se vor îmbina cu elemente de cuplare orientabile 48mm (C) .

➤ Se vor fixa plasele de protecţie (D) .

la podiri cu dulapi de pe şantier

Montajul➤ Colţurile se vor acoperi cu dulapi (F) (Suprapunere

min. 20 cm).➤ Se vor fixa scândurile de balustradă pentru parapet,

stinghie şi sistemul de fixare a plasei de protecţie.➤ Prelungirea montantului pentru balustradă K (A) se

va împinge la maxim în traversa balustradei platformei pliabile.

➤ Ţevile pentru eşafodaj (B) se vor monta în dispozitivele de închidere rapidă ale prelungirilor montanţilor pentru balustradă. Se vor fixa cu pană.

➤ Ţevile pentru eşafodaj din colţuri se vor îmbina cu elemente de cuplare orientabile 48mm (C) .

➤ Se vor fixa plasele de protecţie (D) .

☞ Menţiune importantă:La utilizarea montantului pentru balustradă K – egalizare de lungime max. 1,00 m

A prelungirea montantului pentru balustradă KB ţeavă pentru eşafodaj 48,3 mmC element de cuplare orientabil 48mmD plasă de protecţieE platforma de compensare 3,00m

9725-229-01

ACB

D

E

A prelungirea montantului pentru balustradă KB ţeavă pentru eşafodaj 48,3 mmC element de cuplare orientabil 48mmD plasă de protecţieF dulapi

9725-230-01

ACB

D

F

Page 38: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor38 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Schelă de protecţie/ Acoperiş de protecţie

b .. înălţimea peretelui lateral

Se va acoperi deschizătura dintre podină şi perete dar şi dintre platforme.Grosimile scândurii:● 20/3,5 cm la deschideri până la 1,50 m● 24/4,5 cm la deschideri până la 2,50 m

înălţimea peretelui lateral b [cm]

conform DIN 4420-160,0

este necesară o scândură suplimentară de parapet (A)

conform ÖNORM B4007

50,0corespunde înălţimii de serie – de aceea

nu este necesară o scândură suplimentară de parapet (A)

9725-358-01

b

A

Page 39: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

39999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Protecţia laterală frontalăLa capetele platformelor trebuie prevăzută o protecţie laterală corespunzătoare.

cu montant lateral balustradă T

Protecţia laterală este compusă din:● 1 buc. montant lateral balustradă T● 1 buc. dulapi pentru balustrade min. 15/3 cm (pe şantier)

Montajul:➤ Piesa de strângere se fixează cu pană de podina

platformei pliabile (zona de strângere 4 până la 6 cm).

➤ Se montează balustrada.➤ Extindeţi balustrada telescopică la lungimea dorită şi

fixaţi-o.➤ Montaţi scândura (dulapul pentru balustradă).

cu montant telescopic balustradă S

Protecţia laterală este compusă din:● 2 buc. montant telescopic pentru balustradă S● 3 buc. Dulapi pentru balustrade min. 15/3 cm (pe şantier)

Montajul:➤ Montantul telescopic balustradă S se fixează cu

pană de platforma pliabilă (zona de strângere 2 până la 43 cm).

➤ Fixaţi scândurile pentru balustradă cu câte un cui 28x65 de etrierul montant al balustradei.

A balustradă telescopică integratăB dulapi pentru balustrade min. 15/3 cm (pe şantier)C plaformă pliabilă

9725-204-01

A

B

C

A dulapi pentru balustrade min. 15/3 cm (pe şantier)B montant telescopic pentru balustradă S C plaformă pliabilă

Vă rugăm respectaţi "Instrucţiunile de montaj şi utilizare pentru montantul telescopic balustradă S".

9725-203-01

A

B

C

Page 40: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor40 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Securitatea muncii pe şantier

cu montant telescopic balustradă SMontantul telescopic de balustradă S oferă posibilitatea fabricării de sisteme de asigurare împotriva căderii. Montantul telescopic de balustradă S se poate prinde cu cleme de cofraje ale planşeului, cofraje ale pereţilor şi de tavane din beton. Zona de prindere cu cleme este cuprinsă între 2 şi 43,5 cm.

a ... 1,0 m

cu montant pentru balustrada de protecţie 1,10mMontantul balustradei de protecţie 1,10m se utilizează la fomarea de balustrade la marginea acoperişului. În funcţie de stadiul construcţiei şi de posibilităţile locale, montantul balustradei de protecţie se poate fixa la 1,10m in diferite moduri fără modificare.

cu montant telescopic de balustradă TMontantul telescopic de balustradă T permite crearea de sisteme de asigurare împotriva căderii. În funcţie de stadiul construcţiei şi de posibilităţile locale montantul telescopic de balustradă T se poate fixa în diferite moduri fără modificare.

A montant telescopic pentru balustradă SB dulap pentru balustradă

Vă rugăm respectaţi "Instrucţiunile de montaj şi utilizare pentru montantul telescopic balustradă S".

a ... 1,0 m

A montant balustrada de protecţie 1,10mB dulap pentru balustradă

Vă rugăm respecaţi instrucţiunile de montaj şi utilizare pentru "Montantul pentru balustrada de protecţie Doka 1,10m".

9756

-206

-01

a

A

B

9771-200-01

a

A

B

9430-207-01

A

a ... 1,0 m

A montant telescopic de balustradă TB dulap pentru balustradăC ancorare

(ancoră frontală 15,0 – tija de ancorare 15,0 – placă Super 15,0)

Vă rugăm respectaţi informaţiile pentru utilizator "Montant telescopic pentru balustradă T".

9755-205-01a

A

B9755-205-02

A

B

C

Page 41: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

41999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Podirea deschizăturilor din peretiPentru podirea orizontală a deschizăturilor se pot folosi alternativ:● rigla multifuncţională sau bara de aliniere

WS10 Top50● grinziAceşti suporţi pentru podire pot fi folosiţi şi ca profile de distribuţie în construcţia din zidărie.

Montajul este posibil şi cu platforma pliată. Suportul pentru podire poate rămâne pe platforma pliată.

Domenii de utilizare

* La clasa de încărcare 3: 1,90m fără cofraj, fără platformă suspendată. La clasa de încărcare 2: 1,90 m cu cofraj, fără platformă suspendată. Cofrajul sprijinit pe plafonul etajului. (vezi capitolul "Platforme de lucru cu cofraj, coloana 2")☞ Asiguraţi suportul pentru podire utilizat

împotriva căderii!

cu rigla multifuncţională sau bara de aliniere WS10 Top50 cu grindă 12/14 cm

a ... 14 cmmodalităţi posibile de execuţie:

● şurub hexagonal M20x90 cu piuliţă şi inel de sigurantă

● bolţuri de legatură de 10cm cu arcuri de siguranţă de 6mm

● asiguraţi cu cablu de consolidare

9725-221-01

9725-274-01 9725

-275

-01

a

lăţimea deschiderii bpodiri schelă de lucru schelă de protecţie

rigla multifuncţională sau bara de aliniere

WS10 Top502,20 m 4,00 m

grindă 12/14 cm * 1,90 m

9725-276-01

b

Page 42: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor42 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Trecerea peste etaje

Prelungirea sprijinirii cu grindă pentru platforma de lucru şi proptea pentru platforma de lucruPrelungirea sprijinirii este necesară atunci cînd punctul de presiune al platformei pliabile nu se sprijină pe părţi ale clădirii (de ex. sistem de construcţii în cadre, goluri în pereţi).Date privind capacitatea de încărcare vezi în capitolele:● schelă de lucru cu cofraj● schelă de lucru fără cofraj

Prelungirea sprijinirii este compusă din:

Furnizarea se va face demontat la bucată inclusiv materialul de fixare necesar.

Exemplu de aplicaţie

a ... înălţimi posibile ale etajelor 2,12 până la 3,34 mb ... 333,0 cmc ... 6,4 cmd ... 107,0 cme ... raster perforat 12x10,0 cm = 120,0 cm

nr. de bucăţi

poz. denumireaPlatforma pliabilă K

3,00m

Platforma pliabilă K

4,50mA grindă pentru platforma de lucru 2 3B profil de presiune 2 3C racord cu buloane 48mm 50 2 3D orizontala 1,35 m 1 2E contravântuire orizontală d2 175 1 2

F ţeavă pentru eşafodaj 48,3 mm 2,00 m 1 --

G ţeavă pentru eşafodaj 48,3mm 3,50m -- 1

H Proptea pentru platforma de lucru 2 3

9725-211-01

E

D

F G

H

A

B

C

9725-268-01

a

b

cd

e

Page 43: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

43999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Montajul➤ Se aşază grinda pentru platforma de lucru (A) pe o

suprafaţă plană. Se fixează profilul de presiune (B) în poziţia dorită (în funcţie de înălţimea etajului) cu bolţuri d16x140 (U) pe grinda pentru platforma de lucru şi se asigură cu splinturi zincate.

➤ Racordul cu buloane 48 mm 50 (C) se montează în gaura superioară a grinzii pentru platforma de lucru.

➤ Se aşază a doua grindă pentru platforma de lucru (la o lăţime a platformei de 4,50 m şi a treia grindă). Distanţa dintre axe 1,50 m. (Montajul profilului de presiune şi al racordului cu buloane 48mm 50 conform descrierii de mai sus).

➤ Se fixează orizontala 1,35m (D) cu şuruburi cu cap hexagonal M16x45 în profilul de presiune.

➤ Contravântuirea orizontală d2 175 (E) se fixează cu şuruburi cu cap hexagonal M16x45 ca o rigidizare oblică.

➤ Ţeava pentru eşafodaj 48,3 mm (F) se montează ca rigidizare orizontală în racordul cu buloane 48mm 50.

➤ Grinda pentru platforma de lucru (A) se introduce în gaura (V) a platformei pliabile cu bolţuri d16/163 şi se asigură cu şplinturi zincate.

➤ Propteaua (H) pentru platforma de lucru se fixează în gaura (W) a platformei pliabile cu bolţuri d16/163 şi se asigură cu şplinturi zincate.

➤ Platforma pliantă se trage încet în sus:Grinda şi propteaua pentru platforma de lucru se închid automat în jos.

➤ Propteaua pentru platforma de lucru (H) se roteşte în grinda pentru platforma de lucru, se fixează cu bolţuri d16/163 în gaură (X) şi se asigură cu splinturi zincate.

Astfel platforma pliabilă K cu prelungire a sprijinirii este pregătită pentru utilizare.

DemontareaDemontarea se realizează în ordinea inversă.

9725-236-01

A

B

UC

9725-237-01

x

E

DF

9725-239-01

W

A

H

V

9725

-240

-01

A

X

Page 44: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor44 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Prelungirea sprijinirii cu riglă multifuncţională şi proptea pentru platforma de lucruDate privind capacitatea de încărcare vezi în capitolele:● schelă de lucru cu cofraj● schelă de lucru fără cofraj

Prelungirea sprijinirii este compusă din:

Furnizarea se va desfăşura la bucată inclusiv materialul de fixare necesar (cu excepţia*).* pe şantier

Exemplu de aplicaţie

a ... înălţimi posibile ale etajelor 2,12 până la 4,57 mb ... min. 211,0 cm c ... 6,4 cmd ... 107,0 cme ... perimetrul max. admisibil al punctului de presiune 245,0 cmf ... 14,0 cm

nr. de bucăţi

poz. denumireaplatforma pliabilă K

3,00m

platforma pliabilă K

4,50m

A rigla multifuncţională sau bara de aliniere WS10 Top50 2 3

B element de cuplare orientabil 48mm 2 4C racord cu buloane 48mm 50 4 6D ţeavă pentru eşafodaj 48,3 mm 2,00 m 2 --E ţeavă pentru eşafodaj 48,3mm 2,50m 1 2F ţeavă pentru eşafodaj 48,3mm 3,50m -- 2I grindă 12/14cm 1,80m* 1 --J grindă 12/14cm 3,30m* -- 1K şurub Torband M10x160 + Mu* 2 3

L bolţuri d16/163(nr.art.-500403330) 2 3

M splinturi zincate 6x42 (DIN 11023) 2 3

9725-212-01

D F

I J

AK

LM

E

H

B

C

Atenţie!➤ Se vor respecta neaparat domeniul de

presiune e indicat şi dimensiunea a de min. 211 cm chiar şi în cazul utilizării altor lungimi ale riglelor multifuncţionale sau ale barelor de aliniere!

9725-269-01

a

b

cd

e

f

Page 45: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

45999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Nivelul al doilea de lucru

Cu platformă suspendată 120 3,30mPentru prelucrările ulterioare ale betonului sau pentru lucrările de montare (ex. şi demontarea locurilor de suspendare care nu se mai utilizează).

Materiale necesare:

Furnizarea se va face demontat la bucată inclusiv materialul de fixare necesar (exceptat*).* pe şantier

Exemplu de aplicaţie

a ... 334,0 cmb ... 15,0 cmc ... 115,0

Pentru montare vezi instrucţiunile de montare şi utilizare pentru "Cofrajul căţărător Doka K".

nr. de bucăţi

poz. denumireaplatforma pliabilă K

3,00m

platforma pliabilă K

4,50mA platformă suspendată 120 3,30m 2 3B dulapi şi scânduri pentru balustrade* -- --

9725-213-01

B

A

B

9725-270-01

a

cb

Page 46: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor46 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Mutarea platformeiÎn mod normal mutarea platformelor pliabile K se realizează cu cabluri de ridicare cu patru fire corespunzătoare ca de ex. cu cablu cu patru fire Doka 3,20 m.Pentru cazuri speciale aveţi la dispoziţie Furca ridicare platformă K/M.

Mutarea cu furcă de ridicare platfomă K/MMutarea cu furcă de ridicare platfomă K/M se execută întotdeauna atunci:● Când nu se poate călca pe platformă pentru fixarea

cablului de ridicare cu patru fire.● Când în cazul utilizării ca schelă de interceptare pe

acoperiş, platforma nu poate fi suspendată cu cablu de ridicare cu patru fire din cauza streşinii ieşite în evidenţă.

Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile pentru "Furca ridicare platformă K/M"!

☞ Înaintea unei aplicaţii cu platforma pliabilă K se va verifica:Grinda telescopică trebuie desfăcută în întregime şi trebuie să fie fixată.

detaliu grinda telescopicădesfăcută

dimensiunea hla sistemul de agăţare cu buclă min. 30 cmla sistemul de agăţare cu con min. 13 cm

9725-294-01

h

Atenţie în cazul sistemului de agăţare cu con!➤ Deblocaţi siguranţa de ridicare.

Pentru decuplarea (eliberarea) platformei pliabile K etrierul roşu (H) se va afla în poziţia de staţionare (oprire în şliţul scurt).

➤ Reconectaţi siguranţa de ridicare.După suspendarea de conul de agăţare se va readuce etrierul în poziţia de siguranţă (oprire în şliţul lung – etrierul la nivel cu podina).

9725-295-01

H

Page 47: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

47999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Căţărarea cu platforma pliantă K

Cofrajul căţărător KPrin completarea platformei pliante K cu câteva piese standard şi sabotul de legătură K se creează un cofraj căţărător basculant - cofrajul căţărător K.● Se montează acolo unde este necesar mutarea

cofrajelor în sus, în mai multe secţiuni de betonare şi nu există cerinţă pentru cofraje de întoarcere.

● Cofrajele şi platformele se mută ca un sistem într-o singură mişcare cu macaraua.

● Cofrarea şi decofrarea se fac fără macara, ceea ce reduce timpul de utilizare a macaralei in procedura de mutare.

Informaţii despre încărcare se găsesc în capitolul "Schela de lucru cu cofraj".

Informaţii suplimentare găsiţi în instrucţiunile de utilizare "Doka-Cofraj căţărător K".Pentru montarea corespunzătoare a cofrajului căţărător K vă stau dispoziţie "Informaţiile de montare şi utilizare" speciale.

9715-201-01

Page 48: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor48 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Platformă pliabilă K ca bază de montare pentru schelele de faţadeAceastă variantă de utilizare se recomandă în special atunci când nu se poate monta o schelă de faţadă din cauza gropilor deschise de fundaţie sau a menţinerii drumurilor de acces.Capacitate de încărcare mare a plaformei pliante K – împreună cu înălţimile schelelor anexe statice – lărgesc posibilităţile de utilizare ale platformelor pliabile.Tabelele următoare arată numărul de schele care se pot suprapune, în funcţie de suportul de lemn la:

1. Funcţionarea pe doar un nivel al schelei:

2. Funcţionarea pe fiecare nivel al schelei:

Exemplu de aplicaţie

a ... max. 30 cm

numărul etajelor schelei suprapuse lasuport de lemn: profile de oţel:

lăţim

ea s

chel

ei[c

m]

lung

imea

des

chid

erii

[cm

]

clas

a de

încă

rcar

eE

N 1

2811

12/10[cm]

16/10[cm]

14/12[cm]

16/14[cm] WS10

70 3,0 3 4 8 11 19 1970 2,5 3 6 9 13 22 22

100 3,0 3 1 4 6 13 13100 2,5 3 2 5 9 15 15100 3,0 5 --- --- 1 2 2100 2,5 5 --- --- 1 4 4

numărul etajelor schelei suprapuse lasuport de lemn: profile de oţel:

lăţim

ea s

chel

ei[c

m]

lung

imea

des

chid

erii

[cm

]

clas

a de

încă

rcar

eE

N 1

2811

12/10[cm]

16/10[cm]

14/12[cm]

16/14[cm] WS10

70 3,0 3 2 2 3 5 570 2,5 3 2 3 4 6 6

100 3,0 3 1 2 2 3 3100 2,5 3 1 2 3 4 4100 3,0 5 --- --- 1 1 1100 2,5 5 --- --- 1 1 1

Se vor respecta indicaţiile de montare şi utilizare ale producătorului de schele pentru faţade!

A suportul de lemn sau bara de aliniere WS10B schela de faţadă

Tr64

1-20

0-01

a

A

A

B

Page 49: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

49999725021 - 10/2005 Tehnica Cofrajelor

Planificarea cofrării cu Tipos

Tipos vă ajută să cofraţi şi mai economicTipos a fost creat pentru a vă ajuta la planificarea cofrajelor dumneavoastră Doka. Pentru cofrajele pereţilor şi ale planşeelor cât şi pentru platforme vă stau astfel la dispoziţie aceleaşi unelte pe care le foloseşte şi Doka la planificare.

Deservire simplă, rezultate rapide şi sigureInterfaţa simplă şi uşor de deservit permite un mod de lucru rapid. De la introducerea secţiunii de bază – prin intermediul "Schal-Igel" (arici de cofrare® - nota trad.) - până la adaptarea manuală a soluţiei de cofrare. Avantajul dumneavoastră: economisiţi timp.Numeroase soluţii model din practică, vă pun întotdeauna la dispoziţie soluţia tehnică şi economică optimă pentru proiectul dumneavoastră de cofrare. Aceasta vă conferă siguranţă în utilizare şi reduce cheltuielile.Puteţi lucra imediat cu aceste liste de piese componente, planuri, vederi, secţiuni şi perspective. Gradul înalt de detaliere al planurilor sporeşte siguranţa la utilizare.Tipos-Doka planifică cu platforme pliabile printre altele:● Repartizarea platformelor pliabile corespunzător

grupelor de sarcină● Compensări ale lungimilor● Soluţii pentru colţuri● Balustrade● Utilizarea pentru înălţimi diferite

Reprezentările cofrajelor şi ale platformelor pot fi atât de clare! Tipos creează noi accente atât în reprezentarea secţiunii de bază cât şi în reprezentarea în spaţiu.

Aveţi întotdeauna cantitatea potrivită de cofraje şi accesorii!

Puteţi prelua în numeroase programe listele de piese editate automat şi le puteţi prelucra în continuare.Piesele componente pentru cofrare şi accesoriile organizate la repezeală, la nevoie sau înlocuite prin improvizaţii, sunt cele mai scumpe. De aceea, Tipos oferă liste complete de piese, care nu lasă loc pentru improvizaţii. Proiectarea cu Tipos evită costurile înainte ca acestea să se producă. Şi depozitul dumneavoastră poate utiliza stocul în mod optim.

Page 50: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor50 999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Oferte de servicii Doka

Service de întreţinere Doka

Asigurarea siguranţei optime la utilizări succesiveService-ul de întreţinere Doka preia cu plăcere lucrări de verificare, curăţare şi întreţinere a schelelor Dumneavoastră Doka de lucru şi de protecţie. Cu personal calificat şi unelte speciale se asigură rapid şi la un preţ avantajos pregătirea platformelor şi a accesoriilor Dumneavoastră pentru următoarea întrebuinţare.Avantajul dumneavoastră: Aveţi întotdeauna la dispoziţie schele de lucru şi de protecţie gata pentru utilizare iar în mod suplimetar prelungiţi durata de viaţă a acestora.În plus: siguranţa necesară pe şantierele Dumneavoastră poate fi obţinută doar cu platforme bine întreţinute..Schelele Dumneavoastră de lucru şi de protecţie sunt curăţate cu atenţie în instalaţii moderne, utilizând tehnologii care economisesc energie şi protejează mediul înconjurător.Apoi componetele platformelor sunt verificate pentru a constata eventualele deteriorări şi conformitatea dimensiunilor şi, la nevoie, sunt reparate. Podinele deteriorate sunt reparate sau, dacă este nevoie, înlocuite.

Instruirea clienţilor

Instruirea în domeniul cofrării face toţi banii!Lucrările de cofrare au ponderea cea mai mare în costurile salariale ale şantierului. Echipamentele moderne de cofrare vă ajută să le reduceţi. Dar şi îmbunătăţirea întregului proces de muncă pe şantier aduce o creştere substanţială a rezultatelor.Pentru a obţine aceste rezultate trebuie să fiţi cât mai bine informat despre cel mai bun echipament. În această direcţie Doka vă susţine cu un program de pregătire, pentru ca fiecare să contribuie la locul său de muncă la creşterea eficienţei şi reducerea cheltuielilor.În cursul instruirii, Doka oferă clienţilor şi informaţii privind echiparea optimă a cofrajelor şi mânuirea acestora în condiţii tehnice de securitate. Se măreşte astfel siguranţa muncii pe şantierul Dumneavoastră.Programul de pregătire Doka merită interesul dumneavoastră.Filiala Doka din apropierea dumneavoastră vă informează cu plăcere, pe larg, în legătura cu oferta de programe de pregătire a firmei Doka.

Page 51: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Articolul nr.[kg] Articolul nr.[kg]

51999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Tehnica Cofrajelor

Privire de ansamblu asupra produselor

Platforme de lucru şi schele de protecţie DokaPlatforma pliabilă K

Platformă pliabilă K 3,00m 291,5 580442000Platformă pliabilă K 4,50m 444,5 580443000Doka-Faltbühne K

Consolă pliabilă K 52,4 580441000Faltkonsole K

Cap de suspendare K-ES 3,9 580444000Bügelkopf K-ES

Platformă pliabilă A de colţ 461,5 580473000Doka-Faltbühne A Eckausführung

Platformă compensare 3,00m 153,5 580485000Ausgleichsbühne 3,00m

Platformă suspendată 120 3,30m 44,0 580411000Hängebühne 120 3,30m

Grindă platformă de lucru 28,5 580414000Stützträger

Profil de presiune 4,9 580417000Druckprofil

Proptea platformă de lucru 32,9 580416000Stützstab

Contravântuire orizontală d2 175 2,7 582733000Horizontalstrebe d2 175

Proptea orizontală 1,35m 2,1 580422000Horizontale 1,35m

piesele de lemn geluit galbenelemente din oţel zincatlivrare: piesele demontate

zincatălungime: 224 cmînălţime: 245 cmlivrare: pliatTip de prindere pentru con de agăţare.

zincatăînălţime: 35 cm

piesele de lemn geluit galbenelemente din oţel zincatlivrare: pliatTip de prindere cu sabot de racordare A pentru con de agăţare.

piesele de lemn geluit galbenelemente din oţel zincatlivrare: pliat

zincatălivrare: piesele demontate

zincatăînălţime: 248 cm

zincatălungime: 34 cmlăţime: 19 cm

zincatălungime: 370 cm

zincată

zincată

Page 52: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Articolul nr.[kg] Articolul nr.[kg]

52 999725021 - 10/2005

Privire de ansamblu asupra produselor Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Tehnica Cofrajelor

Tijă ancorare 48,3mm 1,00m 4,0 682014000Tijă ancorare 48,3mm 1,50m 6,0 682015000Tijă ancorare 48,3mm 2,00m 8,0 682016000Tijă ancorare 48,3mm 2,50m 10,0 682017000Tijă ancorare 48,3mm 3,00m 12,0 682018000Tijă ancorare 48,3mm 3,50m 14,0 682019000Tijă ancorare 48,3mm 4,00m 16,0 682021000Tijă ancorare 48,3mm 4,50m 18,0 682022000Tijă ancorare 48,3mm 5,00m 20,0 682023000Tijă ancorare 48,3mm 5,50m 22,0 682024000Tijă ancorare 48,3mm 6,00m 24,0 682025000Tijă ancorare 48,3mm .....m 4,0 682001000Gerüstrohr 48,3mm

Racord cu buloane 48mm 50 0,84 682002000Anschraubkupplung 48mm 50

Element de cuplare orientabil 48mm 1,5 582560000Drehkupplung 48mm

Riglă multifuncţională WS10 Top50 3,50m 68,4 580012000Mehrzweckriegel WS10 Top50 3,50m

Bară de aliniere WS10 Top50 3,50m 71,5 580050000Stahlwandriegel WS10 Top50 3,50m

Prelungire montant balustradă K 4,9 580447000Geländerverlängerung K

Montant telescopic balustradă S 11,5 580470000Schutzgeländerzwinge S

Montant balustrada de protecţie 1,10m 5,6 584384000Schutzgeländer 1,10m

Inel tubular 24mm 0,03 584385000Steckhülse 24mm

Inel cu şurub 20,0 0,03 584386000Schraubhülse 20,0

Montant telescopic balustradă T 12,3 584381000Schutzgeländerzwinge T

Montant lateral balustradă T 29,1 580488000Seitenschutzgeländer T

Etrier montant balustradă 3,0 580478000Universal-Geländerbügel

Lanţ cu patru fire Doka 3,20m 15,0 588620000Doka-Vierstrangkette 3,20m

zincată

zincatăcheie: 22 mm

zincatăcheie: 22 mm

vopsită albastrudistanţa între profile: 5,3 cmMoment de inerţie: 412,0 cm4

Moment de rezistenţă: 82,4 cm3

vopsită albastrudistanţa între profile: 5,3 cmMoment de inerţie: 412,0 cm4

Moment de rezistenţă: 82,4 cm3

zincatăînălţime: 87 cm

zincatăînălţime: 123 - 171 cm

zincatălungime: 134 cm

grilungime: 16,5 cmdiametru: 2,7 cm

galbenălungime: 20 cmdiametru: 3,1 cm

zincatăînălţime: 122 - 155 cm

zincatălungime: 115 - 175 cmînălţime: 112 cm

zincatăînălţime: 20 cm

Sarcină maximă admisibilă: La un unghi de înclinare de β 30°: 2000 kg (cu 2 fire) respectiv 2910 kg cu 4 fireRespectaţi manualul utilizatorului!

Page 53: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Articolul nr.[kg] Articolul nr.[kg]

53999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K Privire de ansamblu asupra produselor

Tehnica Cofrajelor

Furcă ridicare platformă K/M 194,0 580492000Bühnen-Umsetzgabel K/M

Bulon cu piuliţă stea 0,75 580425000Sternschraube

Grindă suspendată K2 44,1 580463000Einhängeträger K2

Cap de suspendare ES 6,2 580459000Bügelkopf ES

Tablă de suspendare AK 8,3 580494000Aufhängeblech AK

Cârlig de suspendare ES 1,0 580458000Einhängeschlaufe ES

Sabot de agăţare A 10,0 580407000Aufhängeschuh A

Profil de agăţare AK 14,8 580595000Aufhängeprofil AK

Profil de agăţare ES 15,3 580596000Aufhängeprofil ES

Tablă de suspendare ES 9,2 580493000Aufhängeblech ES

Ladă universală scule 15,0 9,1 580392000Universal-Werkzeugbox 15,0Compusă din:(A) Cheie de comutare 1/2" 0,73 580580000

zincatălungime: 30 cm

(B) Cheie furcă 13/17 0,08 580577000(C) Cheie furcă 22/24 0,22 580587000(D) Cheie furcă 30/32 0,80 580897000(E) Cheie furcă 36/41 1,0 580586000(F) Cheie inelară 17/19 0,27 580590000(G) Mufă pătrată 22 0,31 580589000(H) Cheie tubulară 41 0,99 580585000(I) Prelungire 11cm 0,20 580581000(J) Prelungire 22cm 0,31 580582000(K) Articulaţie cardanică 0,16 580583000(L) Mufă cu manta 19 0,16 580598000

zincată(M) Mufă de îmbinare 13 0,06 580576000

zincată(N) Mufă de îmbinare 24 0,12 580584000(O) Mufă de îmbinare 30 1/2" 0,20 580575000(P) Cheie pentru con betonare 15,0 DK 0,30 580579000

zincatălungime: 8 cmcheie: 30 mm

Sistem de ancorare 15,0

Con de agăţare 15,0 5cm 0,88 581971000Aufhängekonus 15,0 5cm

Con betonare 15,0 5cm 0,45 581699000Sperrenvorlauf 15,0 5cm

0,46 581973000Sichtbetonvorlauf 15,0 5cm

vopsită albastrulungime: 205 - 262 cmlăţime: 210 cmlivrare: piesele demontateSarcină maximă admisibilă: 600 kgRespectaţi manualul utilizatorului!

zincatălungime: 17 cm

zincatăînălţime: 251 cm

zincatălungime: 21 cmlăţime: 11 cmînălţime: 29 cm

zincatălungime: 65 cm

netratatălungime: 72 cmRespectaţi instrucţiunile de montaj şi utilizare!

zincatălungime: 22 cmlăţime: 13 cmînălţime: 34 cm

zincatălungime: 109 cm

zincatălungime: 109 cm

zincatălungime: 68 cm

zincatălungime: 16 cmdiametru: 6 cmunitate de ambalaj: 30 buc.

lungime: 11 cmdiametru: 5 cmunitate de ambalaj: 60 buc.Unealtă: Cheie pentru con betonare 15,0 DK

lungime: 11 cmdiametru: 4 cmunitate de ambalaj: 60 buc.Unealtă: Cheie pentru con betonare 15,0 DK

Page 54: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Articolul nr.[kg] Articolul nr.[kg]

54 999725021 - 10/2005

Privire de ansamblu asupra produselor Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K

Tehnica Cofrajelor

Teacă etanşare 15,0 5cm 0,007 581990000Dichtungshülse 15,0 5cm

Teacă etanşare S 15,0 5cm 0,009 581697000Dichtungshülse S 15,0 5cm

Placă de montaj cu cuie 15,0 0,15 581692000Nagelblech 15,0

Con de agăţare 15,0 pt. izol. până la 11cm 3,6 580495000Aufhängekonus 15,0 für Isolierung bis 11cm

Teacă etanşare 15,0 pt. izolare p. la 11cm 0,05 580498000Dichtungshülse 15,0 für Isolierung bis 11cm

Placă poziţionare RD 28 0,25 580497000Vorlaufscheibe RD 28

Şurub con betonare RD 28 0,65 580496000Konusschraube RD 28

Tijă ancorare 15,0mm zincată 0,50m 0,72 581821000Tijă ancorare 15,0mm zincată 0,75m 1,1 581822000Tijă ancorare 15,0mm zincată 1,00m 1,4 581823000Tijă ancorare 15,0mm zincată 1,25m 1,8 581826000Tijă ancorare 15,0mm zincată 1,50m 2,2 581827000Tijă ancorare 15,0mm zincată 1,75m 2,5 581828000Tijă ancorare 15,0mm zincată 2,00m 2,9 581829000Tijă ancorare 15,0mm zincată .....m 1,4 581824000Tijă ancorare 15,0mm netratată 0,50m 0,73 581870000Tijă ancorare 15,0mm netratată 0,75m 1,1 581871000Tijă ancorare 15,0mm netratată 1,00m 1,4 581874000Tija ancorare 15,0mm netratata 1,25m 1,8 581886000Tijă ancorare 15,0mm netratată 1,50m 2,1 581876000Tijă ancorare 15,0mm netratată 1,75m 2,5 581887000Tijă ancorare 15,0mm netratată 2,00m 2,9 581875000Tijă ancorare 15,0mm netratată 2,50m 3,6 581877000Tijă ancorare 15,0mm netratată 3,00m 4,3 581878000Tijă ancorare 15,0mm netratată 3,50m 5,0 581888000Tijă ancorare 15,0mm netratată 4,00m 5,7 581879000Tijă ancorare 15,0mm netratată 5,00m 7,2 581880000Tijă ancorare 15,0mm netratată 6,00m 8,6 581881000Tijă ancorare 15,0mm netratată 7,50m 10,7 581882000Tijă ancorare 15,0mm netratată .....m 1,4 581873000Ankerstab 15,0mm

Placă Super 15,0 0,91 581966000Superplatte 15,0

Ancoră cu placă 15,0 16cm 1,0 581997000Sperranker 15,0 16cm

Tijă în zigzag 15,0 0,92 581984000Wellenanker 15,0

Con agăţare cu colier 15,0 1,4 580428000Bund-Aufhängekonus 15,0

neagrălungime: 10 cmdiametru: 3 cmunitate de ambalaj: 200 buc.

neagrălungime: 11 cmdiametru: 4,7 cmunitate de ambalaj: 200 buc.

zincatădiametru: 10 cmunitate de ambalaj: 200 buc.

zincatălungime: 30 cmdiametru: 5 cm

albă naturlungime: 30 cmdiametru: 6 cmunitate de ambalaj: 200 buc.

zincatădiametru: 9 cmunitate de ambalaj: 70 buc.

zincatălungime: 9 cmdiametru: 6 cm

Coeficient de siguranţă de 1,6 a sarcinii max. adm. faţă de sarcina de rupere: 120 kNSarcina max. adm. cf. DIN 18216: 90 kNSarcină de rupere: 195 kNNu sudaţi şi nu încălziţi tijele de ancorare - în caz contrar, pericol de rupere!

zincatăînălţime: 6 cmdiametru: 12 cmcheie: 27 mmunitate de ambalaj: 20 buc.Coeficient de siguranţă de 1,6 a sarcinii max. adm. faţă de sarcina de rupere: 120 kNSarcina max. adm. cf. DIN 18216: 90 kNSarcină de rupere: mai mare decât sarcina de rupere a tijei (> 195 kN)

netratatăNu sudaţi şi nu încălziţi tijele de ancorare - în caz contrar, pericol de rupere!Respectaţi instrucţiunile de montaj!Trebuie dispusă o armare suplimentară în funcţie de necesităţile statice.

netratatălungime: 67 cmNu sudaţi şi nu încălziţi tijele de ancorare - în caz contrar, pericol de rupere!

zincatălungime: 16 cmdiametru: 6 cmunitate de ambalaj: 20 buc.Respectaţi instrucţiunile de montaj!

Page 55: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Articolul nr.[kg] Articolul nr.[kg]

55999725021 - 10/2005

Informaţii pentru utilizator Platformă pliabilă Doka K Privire de ansamblu asupra produselor

Tehnica Cofrajelor

Ancoraj expandabil 15,0 0,27 581120000Felsanker-Spreizeinheit 15,0

Teavă instalare ancoraj 0,85 581123000Felsanker-Einbaurohr

Aparat de precomprimare B 34,5 580570000Vorspanngerät B

Con înşurubare 30kN 15,0 0,74 581895000Einschraubkonus 30kN 15,0

Ancoră frontală 30kN 15,0 0,45 581896000unitate de ambalaj: 35 buc.Ancoră frontală 30kN 15,0 zincată 0,44 581890000unitate de ambalaj: 35 buc.Gesimsanker 30kN 15,0

Con cui 15,0 0,02 581897000Nagelkonus 15,0

Dopuri ancoră frontală 29mm 0,003 581891000Gesimsankerstopfen 29mm

Dop zincat 15,0 0,20 581889000Zinkstöpsel 15,0

Cheie tijă ancorare 15,0/20,0 1,9 580594000Ankerstabschlüssel 15,0/20,0

Cheie pentru con betonare 15,0 DK 0,30 580579000Vorlaufschlüssel 15,0 DK

Cheie univers. pentru con betonare 15,0/20,0 0,90 581448000Universal-Konusschlüssel 15,0/20,0

netratatălungime: 9 cmdiametru: 4 cmunitate de ambalaj: 90 buc.Respectaţi instrucţiunile de montaj!Indicaţie de siguranţă: Înaintea supunerii la sarcină se va controla capacitatea portantă a locurilor de ancorare (diferita feluri de rocă sau diferite calităţi de beton!)Diametrul găurii: 3,7 sau 3,8 cm (adâncimea găurii depinde de felul rocii!)

zincatălungime: 50 cmdiametru: 3 cmRespectaţi instrucţiunile de montaj!

zincatăForţa maximă de pretensionare realizabilă: 214 kN

zincatălungime: 15 cmunitate de ambalaj: 30 buc.Respectaţi sarcinile admisibile din instrucţiunile de montaj!

lungime: 7 cmRespectaţi sarcinile admisibile din instrucţiunile de montaj!

neagrălungime: 7 cmunitate de ambalaj: 100 buc.

gridiametru: 3 cmunitate de ambalaj: 100 buc.

zincatălungime: 9,9 cmdiametru: 2,9 cmUnealtă: Cheie cu pătrat exterior 1/2"

zincatălungime: 37 cmdiametru: 8 cm

zincatălungime: 8 cmcheie: 30 mm

zincatălungime: 9 cmcheie: 50 mm

Page 56: 999725021 RO Platformă pliabil Doka K · PDF filePlatforma pliabilă Doka K în detaliu ... coroziunii sau putrezirii. ... Puncte de agăţare cu macaraua retractabile

Tehnica Cofrajelor

Platformă pliabilă Doka K -platforma prefabricată compactă

Platforma pliabilă Doka K se livrează gata montată pentru şantierul dumneavoastră. Este pliată, economisind spaţiu şi se poate utiliza imediat

Platformele pliante K se utilizează pe multe şantiere pentru diferite lucrări şi funcţii de siguranţă.Puteţi închiria, obţine în leasing sau cumpăra platformele pliabile Doka K.

La orice filială Doka în apropierea dumneavoastră.Daţi un simplu telefon!

Uzina Centrală Amstetten a Grupului Doka

Africa de SudArabia SaudităAustraliaBelgiaBraziliaBulgariaCehiaChinaCoreeaCroaţiaDanemarcaElveţiaE.A.U.EgiptEstoniaFinlandaFranţaGermaniaGreciaGuatemalaIndia

Österreichische DokaSchalungstechnik GmbHReichsstrasse 23A 3300 Amstetten, AustriaTelefon: +43 (0)7472 605-0Telefax: +43 (0)7472 64430E-Mail: [email protected]

Internet: http:// www.doka.com

Česká DokaBednící technika spol. s r.o.Za Avií 868CZ-196 00 Praha 9 - ČakoviceTel.: +420 284 00 13 11Fax: +420 284 00 13 12E-Mail: [email protected]

Doka SlovakiaDebniaca technika s.r.o.Ivanská cesta 28SK-821 04 Bratislava 2Tel.: +421 (0)2 43 42 14 26Fax: +421 (0)2 48 20 21 20E-Mail: [email protected]

Magyar DokaZsalutechnika Kft.Törökkő u. 5-7.H-1037 BudapestTel.: +36 (1) 436-7373Fax: +36 (1) 368-6044E-Mail: [email protected]

Doka International

România

S.C. Doka RomâniaTehnica Cofrajelor S.R.L.Calea Bucureşti nr. 4Comuna Tunari077180 Judeţ ILFOVTelefon: (021) 267 57 04

(021) 267 57 05Telefax: (021) 267 57 03E-Mail: [email protected]

Filiale Doka şi reprezentanţe generale:

RusiaSerbia şiMuntenegruSingaporeSlovaciaSloveniaSpaniaSUASuediaTaiwanThailandaTurciaUcrainaUngaria

IndoneziaIranIrlandaIslandaIsraelItaliaJaponiaKatarKuwaitLetoniaLibanLituaniaLibiaMalaysiaMarea BritanieMexicNorvegiaNoua ZeelandăOlandaPoloniaPortugalia

Certificat

ISO 9001