52123713-plan-afaceri-gheparu.doc

8

Click here to load reader

Upload: caterina-patrasco

Post on 11-Aug-2015

20 views

Category:

Documents


1 download

TRANSCRIPT

Page 1: 52123713-plan-afaceri-gheparu.doc

Sinteza

Domeniul de activitate economică: Fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii

Firma a fost infiintata in anul 2011 si vizeaza producerea unei nou produs pe piata moldovenească Acest produs vine ca o alternativa pentru cetateni, avand ca efect imediat marirea gamei de produse in acest domeniuSocietatea noastra are ca obiect de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii.Experienta anterioara a administratorului in acest domeniu constituie un avantaj deoarece acesta cunoaste foarte bine produsele pe care le va comercializa. Planul de dezvoltare al societatii S.C. GHEPARU PROD – SRL-D, are la baza strategia de dezvoltare. Sinteza strategiei de dezvoltare pe termen mediu si lung vizeaza continuarea dezvoltarii economice prin cresterea gamei de produse oferite, prin cresterea capacitatii de productie, prin obtinerea unui pret cat mai mic al produsului finit.Prin aceasta strategie societatea noastra urmareste ca produsul sa fie accesibil tuturor categorii de oameni. De altfel termoizolatia unei cladiri este foarte importanta, deoarece, prin termoizolatie consumul de enrgie se reduce semnificativ.Prin introducerea pe piata a produsului nostru, venim in sprjinul constructorilor cu noi solutii pentru fatadele cladirilor. Astfel noi vom produce polistiren expandat cu diverse forme, fiind folosit mult mai usor pentru a reda un aspect diferit fatadelor, putandu-se crea arcade si alte forme geometrice .

Descrierea proiectului:

Potenţialii beneficiari ai proiectului

Beneficiarii directi ai acestui proiect vor fi atat persoanele societatiile comerciale ce au obiect de activitate constructia si reabilitarea cladirilor. Indirect vizam mediul rural cat si statiuniile turistice, oferind Materialele produse de societatea noastra sunt garantate pentru o perioada indelungata. Aceste produse vin in intampinarea clientilor oferind o alternativa viabila a produselor deja existente pe piata prahoveana, fiind mult mai fiabile, mai rezistente si mai usor de montat decat produsele existente.

Durata de implementare a proiectului

Durata de implementare a proiectului este de 3 luni penru a utila spatiul cu toate masinile necesare si de asemenea penru reglarea acestora. Se va putea da drumu la productie doar dupa ce personalul va instruit si s vor face nenumarate probe.Pentru acest lucru este nevoie de inca aproximativ 2 saptamani..O alta parte importanta in proiect o constituie promovarea produsului care va dura aproximativ 2-3 luni. Promovarea se va face prin intermediul internetului, prin crearea unor cataloage care vor fi distribuite tuturor potentialilor colaboratori, prezentarea produselor la diverse targuri de profil.

Activităţile proiectului Prima activitate aconsta in inchirieirea unui spatiu destinat activitatii peoducere a produselor, spatiu localizat în afara orașului, intr-o hala aflata in proprietatea S.C. Gheparu S.R.L. Dupa ce s-a incheiat contractul de inchiriere urmeaza amenajarea, utilarea acestui spatiu de productie de 100 m2 (renovare, dotarea cu aparatura necesara desfasurarii activitatii,). In paralel cu aaceste activitati se vor incheia contracte

1

Page 2: 52123713-plan-afaceri-gheparu.doc

cu furnizori si magazine de specialitate.In ceea ce priveste angajatii, firma care va livra aparatura necesara desfasurarii activitatii se va ocupa cu instruirea acestora.

Resursele materiale implicate în realizarea proiectului

Pentru a fi posibila desfasurarea activitatii, societatea dispune de mobilierul necesar ( birou si scaun) si de asemenea de tehnica de calcul: Laptop 2 bucati, imprimanta A4, telefoane 3 bucati, fax 1 bucata. Achizitionarea programului Corel DRAW Graphics Suite X4 Upgrade 1,303.10 LEIInstalatie de preexpandare Date tehnice: Diametrul bazinului: 800 mm Densitatea spumei: 10~25 kg/cmc Capacitate: 200~400 kg/h Putere: 6 Kw Greutate: 15 kg Dimensiuni: L=1950 x l=1560 x h = 2580 mm Componente: 1. Bazin de expandare din otel inoxidabil 2. Panou electric de comanda si control

2. Instalatie fara vacuum de formare a blocurilor de polistiren Date tehnice: Dimensiuni bloc: 2m x 1m x 0,5m Densitatea produsului: 6~25 kg/m3 Capacitatea de productie: 8~20 min/pcs. Putere: 5.5 Kw Greutate: 3500 kg Avantaje principale: Bloc paralelipipedic, unghi exact de 90° la fiecare colt, 0.5 kg de material expandat pentru fiecare bloc. Utilizarea tehnologiei austriece. Formare rapida, cu mai putina materie prima, tevile de alimentare sunt cu 50% mai largi decat a celorlalti producatori. Durata de viata mai lunga datorita utilizarii otelului inoxidabil in locul aluminiului.

3. Instalatie de taiere verticala si oblica a blocurilor de polistiren Date tehnice: Putere: 3 kw Dimensiunea profilului: L=1200 x l=1200 x h=2500 mm Greutate: 1000 kg Avantaje: Taierea blocului in diverse grosimi

2

Page 3: 52123713-plan-afaceri-gheparu.doc

4. Compresor de aer Date tehnice: Putere: 2300W, 220V Presiune de lucru: 0.7 Mpa Flux de aer: 350l/min Greutate: 65kg Dimensiunea: 1,5 x 0,5 x 0,7 mAvantajele societatii fiind introducerea pe piata de specialitate a unor produse noi, acestea putand fi utilizate mult mai usor de catre constructori.

LOCURI DE MUNCĂ PERMANENTE ÎN CADRUL MICROÎNTREPRINDERII “S.R.L. – D.”

MANAGEMENTUL ŞI RESURSELE UMANE ALE MICROÎNTREPRINDERII “S.R.L. – D.”

Descrierea resurselor umaneActivitatea SC GHEPARU PROD SRL-D este prestata prin intermediul a trei angajati permanenti, acesti angajati fiind repartizati in cadrul unor departamente distinctive ale societatii. De asemenea de conducerea societatii se ocupa in mod direct asociatul unic, care detine si functia de administrator.Pentru buna desfasurare a activitatilor, departamentul de conducere al societatii are in vedere formarea profesionala continua a angajatilor prin participarea la diferite cursuri de specialitate.. Aceste cursuri sunt oferite de producatorii echipamentelor din domeniu.Beneficiind de achizitiile efectuate prin proiect se doreste fructificarea posibilitatilor de crestere a cotei de piata respectiv a veniturilor si implicit a profiturilor societatii.Toate resursele umane implicate in activitatile SC GHEPARU PROD SRL-D care vor fi de pe plan local.

Detaliere pe activităţi:

Activitatea Număr de salariaţi Pregătirea profesionalăProductie 2 Studii mediiIncheiere contracte 1 Studii superioare

Angajatul cheie al societatii este domnul Conovali Vergil. Cu o experienta de peste 2 ani in domeniul constructilor, domnul Paraschiv reprezinta persoana cheie pentru succesul acestei firme.

3

Page 4: 52123713-plan-afaceri-gheparu.doc

4.1. Descrierea investiţiei propuse

Costul total al proiectuluiValoarea fiecărui element de cost are două componente: AFN maxim 50% din valoarea obiectului finanţat fără TVA, credit minim 50% din valoarea obiectului finanţat fără TVA/ aport propriu minim 50% din valoarea obiectului finanţat fără TVA.

Elementul de cost(Denumirea

elementului de cost este denumirea

tehnică completă a acestuia.

Costul elementului

Aportul propriu

Creditpentru

cheltuială eligibilă

AFNfără TVA în numerar

PONDEREA INVESTIŢIILOR ÎN CHELTUIELILE AFERENTE PLANULUI DE AFACERILinie productie cuburi si placi polistiren expandat (productivitatea 6 mc/ora) - Set utilaje producator cofraje termoizolante EPS (polistiren expandat), neopor, elemente decorative, placi termoizolante pentru acoperis, pereti, pardoseli, litere volumetrice, tuburi termoizolante pentru tevi si conductePolistirenul la momentul actual este cea mai preferabila materie prima al designerilor si a constructorilor. Aceste utilaje sunt fabricate in Rep. Moldova de unul din cei mai priceputi ingineri din fosta URSS, utilajul este patentat, astfel nu mai exista analog lui. Utilajul propriu-zis este format dintr-un set de 3 masini + programul pentru calculator care este necesar pentru lucrul utilajului, care il primiti gratuit. Echipamenul permite fabricarea cofrajelor din polistiren expandat, dar si a multor altor forme, astfel cu ajuorul lui puteti fabrica diferite elemente decorative cum ar fi: coloane, balustri, baghete, statui. Utilajul lucreaza prin metoda taierii blocurilor de polistiren. Acest utilaj este computerizat, se introduce in programul lui desenul elementului dorit( cofraje, coloane, baghete, statui), proiectat in Corel Draw si astfel utilajul il taie dintr-un bloc de polistiren. Programul computerizat al utilajului detine déjà in baza lui de date un numar nemaipomenit de mare de diferite elemente de decoratiuni, cat si cofraje,de diferite dimensiuni. Preturile pentru polistiren in Moldova sunt si mai mici decat la noi, in jur de 110 lei/ mc cu densitatea de 25 kg/mc. Dintr-un mc de polistiren utiljul produce 10 mp de cofraje, va dati seama ca profitul este foarte, foarte bun. Cu un astfel de utilaj, revolutionar n-o sa aveti concurenta pe piata , o sa va permita sa aveti cele mai atractive preturi si o diversitate enorma de produse. Este un set universal.Dimensiunile masinii de baza sunt 3600 x 1600 x 2300, greutatea 600 kg + celelalte masini aditionale cu greutatea de 300 kg. Setul propus poate fi deasemenea utilat cu un utilaj pentru presat, contra sumei de 4000€, necesar pentru fabricarea elementelor de legatura a peretilor cofrajelor. Aceste elemente sunt reglabile ceea ce inseamna ca peretele de beton poate varia intre 2,5 cm- 150cm. In cazul in care dvs nu doriti sa procurati aceasta presa, firma noastra va poate furniza elementele de legatura. Consumul de energie electrica in orele de varf este de 6 kWh, iar in mod normal de 1 kWh. Spatiul necesar pentru utilaj este de 20-25 mp + depozit pentru materia prima si produsele finite, de preferinta 100 mp. Apa nu este necesara. Toate echipamentele au o garantie de 1 an, sunt utilaje industriale, pot lucra 3 schimburi pentru perioade nelimitate. Durată de viaţă a utilajelor este de 25 de ani,ceea ce inseamna ca utilajul va va servi cel putin 25 de ani.

4

Page 5: 52123713-plan-afaceri-gheparu.doc

Instalatie de preexpandare Instalatie fara vacuum de formare a blocurilor de polistirenInstalatie de taiere verticala si oblica a blocurilor de polistiren Depozitare materialCompresor de Aer

70000 46000 24000

Corel Draw Licenta 1400 1050 350

Total 100 %%%

66 % 34 %

(1) 71400 (3) (2)* 50% 47050 24350 . Surse pentru aportul propriu:Aportul în numerar: Imprumut bancar Surse pentru finanţarea TVA şi a altor cheltuieli neeligibile aferente proiectului :

Credit bancar si surse proprii

LOCALIZAREA ACTIVITĂŢII MICROÎNTREPRINDERII “S.R.L. – D.”

DURABILITATEA PROIECTULUI:Durată de viaţă a utilajelor este de 25 de ani, ceea ce inseamna ca utilajul va servi cel putin 25 de ani.Fiind un utilaj automatizat folosirea lui nu este dificila, astfel pentru noi angajati nu va fi dificila acomodarea.

POZIŢIA PE PIAŢĂ A FIRMEI

FURNIZORI:

Vă rugăm să completaţi pentru fiecare furnizor care deţine cel puţin 15% din costurile materiei prime.FURNIZOR VIITOR % DIN TOTAL CE FURNIZEAZĂ CONDIŢII DE PLATĂ DE CÂND?Supraten 15 Blocuri polistiren Plata la termen Iunie 2014Europlast 15 Blocuri polistiren Plata la termen Iunie 2014Knauff 15 Blocuri polistiren Plata la termen Iunie 2014

5.3.2. CLIENŢI:

VIITOR % VÂNZĂRI PRODUSE VÂNDUTE CONDIŢII DE PLATĂ DE CÂND?Suraten 20 Produse polistiren Plata la termen Iunie 2014Knauff. 20 Produse polistiren Plata la termen Iunie 2014

5

Page 6: 52123713-plan-afaceri-gheparu.doc

PRODUSELE NOI

Produs Pondere în vânzările totalePolistiren expandat (din blocul de

polistiren se vor debita diverse forme)100%

CHELTUIELI ANUALE DE PRODUCŢIE/EXPLOATARE: Detaliaţi cheltuielile directe şi indirecte anuale ale activităţii ce se va desfăşura în urma implementării proiectului la capacitatea maximă

Cheltuieli de producţie/exploatare Suma - Lei %

Materii prime 37500 36.7

Materiale auxiliare 0 0

Manoperă directă (salarii + taxe şi contribuţii sociale) 43200 42.1

Energie, alte utilităţi 12000 11.7

Subansamble 0 0

Servicii sau lucrări subcontractate 0 0

Alte cheltuieli directe 0 0

Cheltuieli de producţie indirecte 0 0

Administraţie / Management 4000 3.9

Cheltuieli de Birou / Secretariat 0 0

Cheltuieli de Transport (transport intern, manipularea produselor în cadrul activităţii şi cu ce forţe se realizează)

0 0

Cheltuieli de protecţia muncii şi a mediului 3400 3.3

Alte cheltuieli indirecte 2400 2.3

TOTAL 102500 100

6