47358394 curs machiaj whisper notiuni introductive

25
5/9/2018 47358394CursMachiajWhisperNotiuniIntroductive-slidepdf.com http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 1/25 CURS DE MACHIAJ - notiuni introductive - Whisper Make-up Moments www.whisper.ro http://www.makeupmoments.blogspot.com 1

Upload: cristina-anghel

Post on 07-Jul-2015

1.020 views

Category:

Documents


7 download

TRANSCRIPT

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 1/25

CURS DE MACHIAJ

- notiuni introductive -

Whisper Make-up Moments

www.whisper.ro

http://www.makeupmoments.blogspot.com

1

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 2/25

CUPRINS

1. Scopul cursului de machiaj………………………………………………………………………………………….…………………...p.03

2. De ce Whisper Make-up Moments……………..…………………………………………………………….….……………..……p.04

3. Istoria machiajului………………………………………………………………………………………………………………………..…..p.05

4. Teoria culorilor…………………………………………………………………………………………………………………………………..p.07

5. Specificul fiecărui tip de ten…………………………………………………………………………………………..………….…….p.09

6. Pensule de machiaj…………………………………………………………………………………………………………………..……...p.10

7. Etapele unui machiaj bine realizat………………………………..…………………………………………..……………….…..p.13

8. Principii de armonie a machiajului în funcţie de culoarea părului şi a ochilor)……..…………………..….p.16

9. Tipuri de machiaj ……………………………………………………………………………………………………………………………..p.18

10.Machiajul corector…………………………………………………………………………………………………………………………….p. 21

2

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 3/25

Scopul cursului de machiaj

Cursul se adreseaza doamnelor şi domnişoarelor care vor sa înveţe să semachieze (iniţiere automachiaj), care de ani de zile se machiază la fel şi vorsă încerce alt stil, tuturor acelora care vor sa îşi pună în valoare trăsăturile şipentru care imaginea contează!

Machiajele se realizează fie pe cursantă, fie pe un model sau două adus(e) deaceasta.

Prezentul curs este însoţit de practică 100 % si reprezinta o colectie deinformatii introductive din ceea ce inseamna make-up.

Pentru o intelegere mai profunda a machiajului, precum si pentru a stapanimai bine tehnicile de executare a mai multor tipuri de machiaj, puteti optapentru cursuri de make-up suplimentare. (Stabiliti cu trainer-ul WhisperMake-up Moments aceste aspecte)

3

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 4/25

De ce Whisper Make-up Moments?

Pentru ca in acest moment, pe piata de beauty & make-up din Romania nu exista un curs specializat doar peautomachiaj

Pentru ca daca va doriti un curs de machiaj DOAR pentru DUMNEAVOASTRA, aici aveti siguranta ca suportultrainerului va fi acordat DOAR DUMNEAVOASTRA, pentru ca dvs sunteti unica si cea mai importanta persoana petot parcursul cursului!

Pentru ca aveti posibilitatea de a invata tehnici de machiaj pentru orice tip de make-up va doriti dumneavoastra(machiaj de zi, machiaj de seara, ocazie, machiaj de club, machiaj corector, machiaj fantezie, machiaj demireasa, machiaj smokey eyes, ethnic make-up etc)

Pentru ca aici veti afla care este istoria machiajului, care sunt tipurile de ten, ce brand-uri de cosmetica si make-up sunt mai potrivite pentru dvs, ce cuprinde o trusa de machiaj si tipologia pensulelor de make-up / la ce sefoloseste fiecare dintre ele, teoria culorilor, umbre / lumini, contraste de culori, armonia machiajului in functie de

culoarea ochilor, a tenului, a parului, precum si ocazie, vestimentatie, personalitatea DVS.

De asemenea, pentru ca aveti posibilitatea de a afla toate cele de mai sus si multe altele intr-o zi de sambata,DVS alegandu-va in mod flexibil tronsonul orar de studiu.

4

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 5/25

Istoria machiajului

Egiptul Antic, anul 4000 i.e.nCercetarile arata ca aici s-au utilizat primele produse cosmetice si de make up. Femeile cu un inaltstatut social foloseau creme din seu de oaie si din uleiuri hidratante parfumate cu care isi mentineaupielea hidratata, in contextul unor temperaturi foarte ridicate in acele zone ale globului. Vechii egipteniaveau produse de machiaj pe baza de mercur. De asemenea, sunt mentionate ca ingrediente demachiaj: carminul, uleiurile speciale. S-au descoperit si creioane Kohl si palete speciale de aplicare aproduselor de machiaj.

Orient (China, Japonia), anul 1500 i.e.nAici era la moda utilizarea fainei albe d orez, care dadea tenului binecunoscuta culoare alba.

Grecia, anul 1000 i.e.nAici era utilizata creta alba si faina de plumb la fabricarea produselor de make up. De asemenea,femeile utilizau pentru buze o vopsea obtinuta din Henna rosie si pentru ochi carbune.

Roma, anul 100 i.e.nDramaturgul Titus Macius Platus spunea: ‚O femeie fara machiaj este ca mancarea fara sare’ Romaniiincep sa utilizeze la scara larga produse de machiaj incepand cu mijlocul secolului I.

Evul mediuMulte dintre ingredientele cosmeticelor mentionate mai sus au fost utilizate si in evul mediu. In timpulRenasterii produsele cosmetice pe baza de plumb au fost utilizate cu exagerare.

Anglia, secolul XIV Doamnele cu un statut social inalt isi puneau pe ochi zi si noapte carne de vitelproaspata, pentru a-si mentine si reintineri tenul.

5

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 6/25

Europa, secolul XV – XVICosmeticele incep sa fie utilizate la scara larga, exceptie facnad doar reprezentantele clasei inferioare asocietatii. Rujul rosu era considerat un simbol al bunastarii si bogatiei.

Noua Franta, secolul XIXSe inlocuiau elementele chimice utilizate pana atunci in compozitia produselor de make up cuingrediente naturale. Tot aici incepe sa se utilizeze pudra de fata in a carei compozitie se regasea oxidulde zinc.

Machiajul devine o adevarata moda, 1914Acest an a marcat o pagina importanta in istoria frumusetii si a machiajului: Max Factor introduceprima cutie cu pudra compacta si discheta de aplicare a acesteia in forma pe care o stim si noi astazi.

Maurice Levy inventeaza rujul in carcasa de metal. Trendurile din perioada victoriana conform caroraera interzisa utilizarea machiajului s-au mentinut pana in 1920, cand in America manifestarea femeilorpentru dobandirea libertatii de utilizare a produselor de make up devine practic un manifest pentrudrepturi de egalitate a femeilor.

Sfarsitul anilor ’20Machiajul devine o necesitate pentru femeile din mediul urban. Max Factor inventeaza luciul de buze simai multe nuante de rosu pentru ruj.

1930-1950

Cu aparitia si dezvoltarea cinematografului a inceput o noua era a frumusetii. Actritele de cinema audevenit cele mai puternice simboluri ale frumusetii si machiajului. Astfel, femeile din intreaga lume auinceput sa le imite.

In present Machiajul  nu mai este artificial, dimpotriva, se sincronizeaza cu liniile naturale si trasaturilefrumoase ale fiecareia dintre noi. Femeile sunt constiente de importanta si puterea unui machiaj, astfel,cu timpul, make-up-ul devine o arta cu specific feminin.

6

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 7/25

Teoria culorilor

Culorile în pictura, fotografie, film(etc.), dar si in make-up se impart in :

• culori primare (roşu, galben si albastru)• culori complementare, obtinute prin amestecarea celor de baza (verde, format din albastru si

galben, portocaliu, format din rosu şi galben, violet, format din rosu si albastru).• De asemenea, sa nu uitam si de culorile tertiare, care apar ca urmare a amestecarii unei culori

primare cu un secundara (de exemplu verde galbui, din amestecul verde + galben)

In machiaj, utilizarea unei culori primare cu una complementara creeaza urmatoarele efecte:

• Cand o culoarea primara se aseaza langa una complementara, se creeaza un machiaj indraznet, celedoua culori se scot in evidenta una pe cealalalta, prin contrast.

• Daca culoarea primara se amesteca cu complementara ei, acestea se vor neutraliza una pe celalta.(exemplu foarte des intalnit in machiaj il reprezinta cearcanele galben, care "dispare" prin utilizarea

unei iluzii mov)

7

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 8/25

Tipuri de tonuri :

• Tonuri calde - creeaza impresia de apropiere (galben, rosu, portocaliu, auriu, maro, corasi, bej,

verde cald) Precizez ca datorita faptului ca este rezultatul amestecului dintre doua culori calde,portocaliu este culoarea cea mai calda!

• Tonuri reci - dau senzatia de profunzime (albastru, gri, roz, violet, verde rece, rosu-albastrui,turqoise)

• Nonculori: alb si negru. Prin amestecul lor se formeaza griurile.

Trebuie retinut faptul ca in machiaj (si nu numai), zonele in culori inchise vor aparea estompate si vor daadancime, in timp ce zonele in culori deschise ies in evidenta, creeaza vizibilitate.

Desigur, trebuie mentionat ca in machiaj calitatea culorii utilizate tine de luminozitate, intensitate, tip matsau glamour sau de saturatie.

Contrastele de culori:

• contrast de intensitate• contrast cald - rece (rosu cu verde, de exemplu)• contrast lumina - intuneric (culori inchise - culori deschise)• contrast complementar (de ex. galben - violet)•

contrast calitativ (de ex. albastru – bleo, roz -lila)• contrast cantitativ (de ex mult turquoise, putin bej)• contrast de saturatie care presupune un anumit grad de puritate pentru o culoare (de exemplu,

amestecand o culoare cu negru, aceasta devine mai intunecata, mai umbrita.)

8

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 9/25

Specificul fiecărui tip de ten

Un machiaj bine realizat tine intotdeauna cont de tipul de ten pe care il avem. Pentru aflarea corecta atipului de ten pe care il avem, trebuie consultat un cosmetician.

TIPURI DE TEN:

Tenul normal: este reprezentat de o piele supla, curata, luminoasa si cu siguranta, catifelata. Acest tennu are nevoie de o ingrijire speciala, ci doar de o hidratare corespunzatoare.

Tenul gras: pielea apare uleioasa, cu pori mari, dilatati, puncte negre si cosuri de multe ori. Asadar, estenecesara curatarea zilnica amanuntita de impuritati. Totusi, tenul gras are si avantaje: datorita secretiei

permanente de sebum, acest tip de ten imbatraneste mai lent.

Tenul uscat: se datoreaza fie din lipsa retentiei de apa la nivelul sau, fie din lipsa de grasime. Acest tenare porii inchisi, cu o textura fragila, unele persoane avand si celule descuamate. De asemenea,cearcanele si cuperoza sunt doua probleme specifice, machiajul trebuie sa acopere cu grija acesteprobleme, dar nu inainte de aplicarea unei creme foarte hidratante. Desigur, acest timp de tenimbatraneste mai repee decat celelalte.

Tenul mixt: cele mai multe persoane detin acest tip de ten. Caracteristicile lui sunt: zona T mai grasa(nas, barbie si frunte), iar restul fetei cu un ten uscat. In acest caz, ingrijirea tenului se face pentru fiecareparte a fetei, tinand cont de specificul ei.

9

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 10/25

Pensule de machiaj

PENSULE DE BAZA:

1.

Pensula pentru pudră – este cea mai mare pensula din trusa si are de obicei o forma rotunda. Cuajutorul ei aplicam perpendicular - in mod echilibrat si uniform - pudra de fata.

2.

Pensula pentru blush – este a doua ca marime si se utilizeaza pentru aplicarea fardului de obraz pe osulzigomatic. Are o forma rotunda sau usor triunghiulara. Fardul de obraz se aplica in functie de forma fetei.

10

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 11/25

3.

Pensulele pentru fardurile de ochi – pot avea mai multe forme, rotunde, usor in colturi, mai mici sauceva mai mari. Sunt foarte practice si utile pentru aplicarea fardului de ochi, pentru imbinarea nuantelor,precum si pentru realizarea cu precizie a machiajului ochilor. Alegeti pensulele de make-up in loculaplicatorului cu buretel!

11

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 12/25

4. 

Pensulele pentru buze – este ideal pentru nuantarea buzelor cu ruj si gloss. Aceast tip de pensula estemai aspra fata de cele pentru fardul de ochi. Cea mai subtire dintre ele este utilizata la trasareaconturului, atunci cand nu se utilizeaza un creion de buze.

CURATAREA PENSULELOR – este esential a se spala si curate periodic toate pensulele, intrucat pudra,fardurile, rujul si celelalte produse cosmetice le incarca foarte tare, in plus asa se poate mentine o igienacorespunzatoare.

Pentru o curatare eficienta, spalati pensulele cu sampon si apa calda, clatiti foarte bine, apoi asezati-le lauscat pe un servet de hartie. Aceasta operatie trebuie efectuata o data pe saptamana.

12

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 13/25

Etapele unui machiaj bine realizat

Indiferent de tipul de machiaj pe care il alegem, trebuie sa urmam cateva etape generale:

Pregatirea tenului pentru machiaj presupune: curatarea (demachiantul inlatura toate impuritatile, nu

doar machiajul), tonifierea (apa tonica sau apa termala ajuta la revigorarea tenului) si in mod

obligatoriu, hidratarea tenului.

Aplicarea anticearcanului (acolo unde este nevoie), pentru luminarea zonei de sub ochi.

Alegerea si aplicarea fondului de ten de o nuanta cat mai apropiata de cea a pielii tale. Ca

particularitate, este bine de retinut ca fondul de ten pentru machiajul de seara trebuie sa aiba o putere

mai mare de acoperire decat cel utilizat pentru machiajul de zi. Whisper make up: fondul de ten se

aplica cu ajutorul unui buretel inmuiat in apa sau cu degetele.

Fixarea machiajului cu o pudra translucida (nu va schimba culoarea fondului de ten) sau cu o pudra cat

mai apropiata cu nuanta fondului de ten, deci si a pielii.

13

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 14/25

Whisper make up : Pentru aplicarea pudrei este recomandat a se aplica o pensula special dedicata

acestei operatiuni. Pudra se aplica pe toata fata, inclusiv pe pleoape si pe buze. Nu se va uita nici gatul,

in cazul unei tinute mai decoltate.

Sprancenele se vor contura cu un fard mat, in nuanta lor naturala sau cu cel mult o nuanta mai inchisa

decat cea naturala.

Exact sub ochi se va aplica un strat in plus de pudra, care va proteja machiajul de eventualele "caderi"

de nuante din timpul fardarii ochilor.

Aplicarea dermatografului fix pe linia genelor pleoapei superioare. Aceasta linie trebuie sa fie mai

subtire catre interiorul ochiului, ingrosandu-se treptat catre exteriorul acestuia. De asemenea, aceasta

linie trebuie sa se finalizeze intr-un punct usor ridicat deasupra liniei pleoapei superioare.

Se aplica fardul de ochi intr-o singura nuanta (personal, recomand imbinarea mai multor nuante,

pentru obtinerea unui efect original si a unei priviri speciale)

Accentueaza cu un fard de pleoape negru linia de contur realizata de dermatograf. Acest fard trebuie sa

urmeze linia intiala, trasata de dermatograf!

14

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 15/25

Machierea pleoapei inferioare este absolut necesara, altfel machiajul va parea incomplet. Cu acelasi

fard negru se va trasa o linie subtire in exteriorul ochiului, devenind catre interiorul acestuia din ce in

ce mai subtire, mai "pierduta".

Cu pensula pamatuf se elimina surplusul de pudra "protectoare" de sub ochi. Pentru finalizarea

machiajului ochilor, aplicam cu atentie mascara de la baza genelor, pana la varf.

Creioneaza buzele si cu ajutorul unei pensule speciale, aplica rujul in nuanta aleasa.

Ultima etapa, dar la fel de importanta ca si cele de mai sus, este aplicarea blush-ului cu ajutorul unui

pamatuf. Zambeste, asa vei realiza unde sunt si cum se contureaza pometii. Acum aplica fardul de

obraz estompandu-l catre tample.

15

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 16/25

Principiile de armonie ale machiajului

Machiajul in funcţie de culoarea părului

Parul blond - In functie de intensitatea nuantei de blond se creeaza o armonie perfecta daca se mergepe farduri maro, albastru, turcoaz, verde, lila si gri in diverse tonalitati. Culoarea rujului care sepotriveste cel mai bine blondelor este rosu, insa rozul trandafiriu se sincronizeaza cu fardurile din gamarece: lila, turcoaz, albastru.

Parul negru - Pentru brunete, cele mai potrivite nuante sunt cele puternice. Astfel, movul este indragitde brunete, de altfel acesta fiind si o nuanta in trend. De asemenea, persoanelor cu parul inchis laculoare li se recomanda si o accentuare pronuntata a ochilor cu creion si mascara negru. Pentru ca este

vara, sa nu uitam ca brunetelor le sta excelent cu pudra bronzanta sclipitoare. Rujul va tine cont derestul machiajului si poate varia de la nuante de rosu intens pana la nuante sidefate de maro.

Parul roscat - Se utilizeaza tonuri calde: maro, oranj, olive, bej, crem, auriu, verde cald, bronz. Rujulpoate fi in orice nuanta de rosu.

Parul saten - Satenele sunt fericite, intrucat li se potrivesc toate culorile de make-up. In acest caz,trebuie sa se tina cont de celelalte caracteristici mentionate: culoarea ochilor, a tenului, avestimentatiei etc.

Parul grizonat - Pentru persoanele cu parul grizonat recomand evitarea nuantelor de maro intrucatimbatranesc si mai mult. De asemenea, un ruj si un blush in nuante trandafirii sunt excelente sicreeaza un aspect fresh.

16

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 17/25

Machiajul in funcţie de culoarea ochilor

Ochii caprui – exista posibilitatea explorarii unei palete de culori diverse. Totusi, cele mai potrivitenuante sunt: mov, lila, albastru, bej, maro, ciocolata, verde, kaki, auriu. Daca tenul este foarte deschisla culoare, recomand sa evitati folosirea unor farduri in nuante de bej.

Ochii albastri – cele mai potrivite nuante de fard sunt: gri, argintiu, lila, turcoaz, maro, auriu,piersica. Pentru accentuarea albastrului din iris, recomand fardarea ochilor intr-o culoarecomplementara, adica portocaliu, caramiziu. O expresivitate deosebita este data de tusul sau creionulnegru aplicat pe pleoapa superioara.

Ochii verzi – culorile care accentueaza verdele irisului sunt: auriu, roz, rosu, violet, verde. Nu uitaticreionul si rimelul negru!

Ochii negri – foloseste farduri in tonuri inchise: violet, bleumarin, gri, negru. Pentru un lookseducator, nu uita sa iti rimelezi genele!

17

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 18/25

Tipuri de machiaj

Machiaj de ziMachiaj de seara - ocazieMachiaj foto

Machiaj de clubMachiaj corectorMachiaj fantezieMachiaj de mireasaMachiaj smokey eyesMachiaj ethnicMachiaj TVMachiaj Film

18

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 19/25

Machiajul de zi & machiajul de seara

Machiajul de zi - Este unul simplu, in culori calde,neutre, insa este un machiajce trebuie sincronizat cu personalitatea fiecarei persoane, cu statutul ei insocietate, cu cerintele "nescrise" ale jobului pe care il are si desigur in functiede trasaturile fetei, precum si de imbracamintea purtata.

Machiajul de seara - Dincolo de faptul ca este un machiaj glamour, intens,indraznet, machiajul de seara - ocazie  permite corecturi aleproblemelor/defectelor pe care le avem (cearcane, ochi prea apropiati saudepartati, un ten acneic sau unul lipsit de culoare, o frunte prea mare sau unaprea mica...)

Machiajul foto - Obiectivul aparatului de fotografiat nu surprinde culoarea la intensitatea

ei din realitate. Asadar, un machiaj pentru o sedinta foto va fi intens si mult mai evident.

Pe langa celelalte aspecte de care tinem cont in cazul oricarui machiaj (culoarea ochilor,

imbracaminte, ocazie etc), machiajul foto tine cont si de tematica sedintei foto, de

dorintele dvs pentru ceea ce va doriti sa apara in photo book-ul dvs.

19

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 20/25

Machiajul de mireasa arata excelent pe un ten bine pregatit. Astfel, este recomandat cainainte cu doua saptamani macar de ziua cea mare sa va faceti un tratament cosmetic

potrivit pielii dumneavoastra.

Machiajul miresei este un machiaj limpede, un make-up glamour. Trebuie utilizate tonuri

calde ca auriu, bej, crem, verde linistit, piersica, maro-uri calde. Desigur, utilizam ceea ce

ne place si ni se potriveste cel mai bine, asadar incurajez si utilizarea nuantelor ca lila,tradafiriu, violet, argintiu.

Retineti! Machiajul din ziua nuntii nu este un machiaj de club, ci unul cu totul special, un

machiaj cu stil. Va asigur astfel ca in cea mai importanta zi din viata dvs veti avea un

machiaj sexy si unic!

20

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 21/25

Machiajul corector

Corectiile formei ochilor

• Ochii migdalati – sunt consideratia fi ochii ideali, foarte feminini si seducatori, de

altfel sunt destul de rar intalniti. Tehnica de machiaj principala: farduri in nuante

deschise pe intreaga pleoapa superioara, iar in coltul extern al ochilor se aplica o

nuanta mai inchisa.

• Ochii mici – in acest caz trebuie data cat mai multa vizibilitate privirii. Creionul de

contur este absolute necesar, iar fardurile de ochi vor fi in nuante deschise. Tehnica

de machiaj principala consta in aplicarea unui fard in nuanta inchisa la baza genelor,

iar pe restul pleoapei nuante deschise, care sa lumineze privirea. Rimelul trebuie

aplicat in special pe genele din coltul extern al ochilor.

• Ochii proeminenti – sunt ochii care au ambele pleoape bombate, evidente. Desigur,

acesti ochi nu trebuie mariti si mai mult prin machiaj. In acest sens, se vor evita

fardurile in tonuri prea deschise. Recomand aplicarea creionului negru doar pe

pleoapa superioara, intr-o linie a carei grosime variaza in functie de proeminenta

21

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 22/25

ochilor. Tehnica de machiaj principala: fardul de pleoape se aplica in doua tonuri

astfel incat, nuanta cea mai inchisa sa predomine pleoapa dinspre gene, iar ceva mai

sus, spre sprancene se va aplica o nuanta mai deschisa. Tineti cont ca spranceana va

fi pensata mai mult pe orizontala sin u va fi prea subtire. Mascara se aplica mai mult

pe genele din coltul extern.

• Ochii adanciti in orbite – tehnica de machiaj principala consta in utiliazare unor

farduri in nuante deschise, pentru a da luminozitate privirii. Aplicati cu incredere

farduri sidefate in tonuri de auriu, bej, roz. Evitati sa folositi farduri inchise la culoare,linii de creion sau tus prea groase, ori mascara folosit excesiv, toate acestea nu vor

face altceva decat sa va adanceasca privirea! Sprancenele trebuie pensate astfel incat

sa realizati cat mai mult spatiu pe arcada si sa aduceti luminozitate ochilor.

• Ochii apropiati – tehnica de machiaj principala: aplica fard in nuante deschise catre

coltul intern al ochilor, in timp ce coltul exterior al ochilor va fi pus prin nuante mai

inchise, precum si o linie de creion sau tus negru trasata usor ascendent. Sprancenele

trebuie pensate si ele in linie ascendenta. In mod asteptat, mascara se va aplica mai

mut pe genele pleoapei superioare, catre exteriorul ochiului.

22

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 23/25

• Ochii departati – tehnica de machiaj principala: aplicarea unui fard in culoare inchisa

catre interiorul ochilor, iar cel in nuanta deschisa catre exterior, fara insa a merge

catre spracene. Degradeul nuantelor se va aplica vertical, dinspre gene, care susul

pleoapei. Linia de contur a creionului nu trebuie sa se prelungeasca dincolo de coltul

exterior al ochilor. Sprancenele trebuie lasate sa creasca la radacina nasului, astfel

creandu-se ideea de apropiere a ochilor.

• Ochii de tip oriental – nu prezinta conturarile obisnuite ale lobului ocular, de aceea

tehnica de machiaj principala va trebui sa mizeze pe crearea unui joc de lumini siumbre. Astfel, se recomanda ca pe pleoapa superioara sa se aplice in coltul interior si

cel exterior nuante mai inchise, iar pe mijlocul ei (pe verticala) se va aduce un fard

luminos, deschis la culoare.

• Ochii ascendenti – au colturile exterioare ridicate. Tehnica de machiaj principala –

aplicarea unui fard in nuanta mai inchisa catre interiorul pleoapelor si culori mai

deschise catre exteriorul acestora.

• Ochii descendenti – au coltul extern mai cazut si par destul de tristi. Tehnica de

machiaj principala: se aplica un fard mai inschis cu accentuare catre partea exterioara

a ochiului. Linia dermatografului va depasi usor coltul exterior al ochilor, prin ridicare.

23

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 24/25

Ochii cu pleoapa cazuta – acest aspect se datoreaza unor factori precum: oboseala,lipsa elasticitatii muschilor, varstei. Tehnica de machiaj principala: luminarea pleoapei

superioare, catre sprancene cu farduri in nuante deschise, sidefate. Sprancenele vor fi

pensate ascendent, dar fara a exagera. Nu se recomanda conturul intens cu tus sau

creion negru, de asemenea nici utilizarea excesiva a rimelului intrucat atrageti atentia

mai mult asupra problemei dumneavoastra.

Corectiile nasului

• Pentru nasul lung se va aplica un fard inchis la radacina nasului

• Nasul prea lat se va corecta prin aplicarea de fard inchis pe lateralele acestuia,

estompand bines pre obraji

• Nasul cu proeminente se va corecta prin aplicarea de fard inschis pe zonele cu

probleme.

24

5/9/2018 47358394 Curs Machiaj Whisper Notiuni Introductive - slidepdf.com

http://slidepdf.com/reader/full/47358394-curs-machiaj-whisper-notiuni-introductive 25/25

Corectia fruntii

Fruntea inalta - necesita aplicarea un fard inchis de-a lungul liniei parului

Corectia la buze

• Buzele subtiri – marirea lor se face printr-o linie de creion care depaseste usor

conturul natural al buzelor, insa nu exagerand! Rujul va fi intr-o culoare intense.

Aplicati peste ruj si un gloss.

• Buzele prea groase – se va redesena conturul buzelor trasand linii inspre interiorul

conturului natural. Se vor utilize color discrete, naturale. Evitati luciul de buze!

• Buzele plate – pentru a capata volum, acestea trebuie sa li se aplice doua tonuri de

ruj (una mai deschisa, una mai inchisa, insa destul de apropiate ca si nuanta)

25