1.1.1.1.setare modem ro depanare calculator Şi browser internet explorer pentru a verifica...

Click here to load reader

Post on 02-Jan-2020

6 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • Conexiune telefon - calculator pentru conectarea la internet 1. Primul pas este conectarea telefonului la calculator: - prin cablu de date: pe telefon se selecteaza mod telefon (sau mod implicit) - prin Bluetooth: trebuie să fie recunoscut telefonul de către calculator. 2.Al doilea pas este verificarea telefonului ca modem: Se acesează butonul Start - Setting – Control Panel – Phone and Modem Option

 • În cazul în care nu se găseşte Phone and Modem Options în Control Panel alegem din partea stângă a ecranului - Switch to classic view.

 • În noua fereastră se apasă click pe orice iconiţă apoi se tastează litera “P”. În acest mod va fi selectată direct opţiunea Phone and Modem Option

 • În secţiunea Phone and Modem Option sunt necesare informaţii zonale unde se completează “country”= Romania şi “area code” = 40.

 • Se verifică portul COM pe care este ataşat modem-ul telefonului (pentru conexiuni prin Bluetooth modemul generic va fi BlueTooth DUN Modem; este important să nu fie pe porturile COM 1 sau COM 2); se dă dublu click pe acest modem, se selectează tab-ul Diagnostics, apoi click pe butonul Query Modem. Dacă modem-ul comunică cu telefonul, prima linie de comandă din tabelul Command | Response, respectiv ATQ, va afişa starea Success.

 • În cazul telefoanelor Nokia şi Sony Ericsson nu se completează string-ul de inţializare at+cgdcont=1, ”ip”, ”internet” dacă pe telefon există deja setări. Este foarte important ca string-ul de iniţializare să fie notat cu litere mici, fără spaţii.

 • 3. Al treilea pas este realizarea conexiunii manuale la internet.

  În Control Panel se accesează Network Connections şi se creează o nouă conexiune.

 • Dacă sunt instalate mai multe modem-uri sau telefonul are şi modem fax (de exemplu în cazul telefoanelor Sony Ericsson se bifează modem-ul WMC în loc de WMC DATA) este posibil să apară o căsuţă de dialog din care se selectează doar modem-ul de pe portul COM care a răspuns la interogare. Se introduce numele noii conexiuni:

 • Pentru telefoanele Nokia, LG, Samsung, Motorola se completează *99# ca şi număr de apel. Pentru telefoanele Sony Ericsson se află întâi din meniu Id extern – Setări - Comunicaţii (mobile) Date - Cont date - Orange Internet - Mai mult - Informaţii cont - Id extern. Apoi se completează număr de apel *99***Id extern#

  La User Name şi la Password nu se completează nimic: se lasă acele câmpuri necompletate.

 • În cazul in care se apasă butonul Finish înainte să se bifeze căsuţa “Add a shortcut to this connection to my desktop” se poate crea totuşi o scurtătură (shortcut) din Start – Control Panel – Network Connection, click dreapta şi “Create Shortcut”.

 • DEPANARE CALCULATOR ŞI BROWSER INTERNET EXPLORER Pentru a verifica funcţionarea conexiunii de Internet se recomandă următoarele verificări în cazul imposibilităţii de conectare: - dezactivarea Firewall Windows şi a eventualelor aplicaţii de securizare avansate (software tip antivirus); - verificarea alocării unui IP dinamic şi a DNS-ului. În cazul în care în paralel pe acelaşi calculator sunt prezente şi alte conexiuni se recomandă fie dezinstalarea aplicaţiilor respective, fie setarea implicită (Default) a conexiunii Orange pentru a nu se genera conflicte între aceste conexiuni; - dacă, în cadrul modulului TCP/IP clientul are setat IP + DNS dinamic: Start - Control Panel (sau Settings - Control Panel), Network Connections, click dreapta pe Local Area Connections, Properties.

 • Click pe butonul Properties la Internet Protocol (TCP/IP); în noua fereastră trebuie să fie bifate opţiunile: Obtain an IP address automatically şi Obtain a DNS server address automatically.

  - se verifică dacă la browser-ul Internet Explorer are debifată opţiunea Work Offline, pe calea: File > Work offline:

 • - se verifică la Internet Explorer dacă are bifată doar opţiunea Automatically Detect Settings, pe calea: Tools - Internet Options, Connections

  Se recomandă eliminarea fişierelor ce se salvează în browser-ul de internet prin click pe butoanele Delete Cookies, Delete Files şi Clear History.

 • Se verifică la Internet Explorer dacă,pe calea: Tools/ Internet Options/ Connections/ LAN Settings, sunt bifate: Automatically Detect Settings:si Use automatic configuration script.